Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailand auksjonerer bort 66 hunder



Det thailandske militæret skal auksjonere bort 66 hunder neste uke

Hæren håper labradorene, schæferhundene og de belgiske malinoisene som skal selges i Pak Chong neste lørdag, vil finne nye hjem

Militæret skal auksjonere bort 66 hunder som ikke har oppfylt de nødvendige kvalifikasjonene for å bli med eller forbli i de thailandske væpnede styrkene.

Auksjonen, som skal avholdes 6. juli på Military Dog Centre i Pak Chong-distriktet i Nakhon Ratchasima, vil se hunder av tre raser: labrador retriever, schæfer og belgisk malinois: gå under hammeren. Hundene, som er mellom to og syv år gamle, vil ha en prislapp på mellom 2.500 og 3.500 baht (700-1000 kroner).

Alle hundene er vaksinert mot rabies og en kombinasjon av fem andre sykdommer, behandlet mot flått og lopper og kastrert. De har også gjennomgått trening, og er kjent med bånd og kommandoer som sitt og ligg.

Bare personer som har registrert seg for auksjonen, kan delta. For å registrere seg må de sende inn en kopi av legitimasjon, stiftelsesdokument eller partnerskapsbevis, samt fotodokumentasjon av stedet der hunden skal oppfostres.

Hver deltaker kan bare by på to hunder, og det er forbudt å bruke hundene til fordel for egen virksomhet, for eksempel å holde hundeutstillinger.

Auksjonen av militærhunder er et vanlig arrangement i Hæren. Hundene som auksjoneres bort, er vanligvis de som ikke anses som egnet for tjeneste på grunn av alder, helse eller temperament. De selges vanligvis til sivile eller organisasjoner som kan gi hundene et nytt, godt hjem.

Den siste auksjonen av 54 militærhunder den 27. januar innbrakte til sammen 1,3 millioner baht, og den høyeste prisen på 95.000 baht ble oppnådd for en to år gammel labrador retriever-tispe ved navn "Lee-ann".

Kilde: The Nation
RSS