Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Ferievikaren poster: Historien om prostitusjon i Thailand



Thailand er kjent for mange ting, ikke minst maten, øyene og den vanvittige, hektiske hovedstaden Bangkok.

Men for visse typer turister er landet også kjent for en annen ting - prostitusjon.

Fra midten av 1300-tallet til midten av 1700-tallet var prostitusjon lovlig og ble beskattet av den thailandske regjeringen.

Under Ayutthaya-perioden i Thailands historie, fra 1351 til 1767, ble kvinner sendt rundt mellom menn som konkubiner, krigsbytte som ble gitt til menn som belønning for innsatsen deres på slagmarken.

Fra slutten av 1700-tallet og frem til 1850-tallet kom det mange kinesiske arbeidere og sexarbeidere til Thailand. De var slaver, og måtte derfor følge herrenes ordre eller bli straffet.

Slik forble det i hundrevis av år, helt til kong Rama V på 1900-tallet søkte en mer vestlig tilnærming til politikken og avskaffet slaveriet.

Opphevelsen av sexslaveriet førte til frihet fra slaveriet, men friheten uten jord, eiendom eller penger til å forsørge en familie ga ofte de uutdannede slavene lite annet valg enn å vende seg mot prostitusjon.

Bordellene begynte å vokse og spre seg over hele landet.

Thailand var okkupert av de japanske styrkene under hele andre verdenskrig, og de brukte thailandske kvinner som prostituerte.

Selv om Vietnamkrigen ikke involverte Thailand, var det et populært sted for amerikanske soldater å nyte ferien.

De strømmet til områder som Patpong i Bangkok og Pattaya, to områder som fortsatt er landets ‘hovedsteder’ for prostitusjon den dag i dag.

Overgangen fra en næringsbasert økonomi til en kapitalistisk økonomi førte til at landsbyboerne trengte kontanter for å kjøpe varer. Mange hadde rett og slett ikke råd til å leve, og vendte seg derfor til prostitusjon, og migrerte i stort antall til storbyene før de vendte hjem og tjente mer penger enn noe annet yrke.

Denne trenden eksisterer fortsatt i dag, for mange er det den eneste måten de kan forsørge familien sin på, og derfor sender de ofte penger hjem hver måned for å gjøre det.

Thailand begynte å se potensialet i turismen, og på slutten av 1900-tallet satset de stort på å fremme Thailand som turistdestinasjon.

Den resulterende boomen i turismen førte også med seg en boom i sexturisme, og det anslås at det i dag er over 4 millioner turister som reiser til Thailand bare på grunn av sexindustrien.

Menneskehandel er fortsatt et stort problem. Thailands nærhet til det opprørsherjede Myanmar og andre fattige land som Laos og Kambodsja gjør at sårbare kvinner ofte blir smuglet til Thailand for å jobbe som prostituerte.

Til tross for at prostitusjon har vært ulovlig siden 1960, er den fortsatt svært synlig i gatene i Bangkok, Pattaya og alle andre større befolkningssentra.

Det er umulig å gå nedover KhaoSanRoad uten å høre lyden av smekkende lepper som reklame for det beryktede pingpongshowet

Politikerne har snakket i media om at de ønsker sexindustrien bort i Thailand, men det er sterke, oppriktige ord og sterkere handlinger som vil bære frukter, ikke tomme ord.

Prostitusjon er ikke unikt for Thailand, og realiteten er at menneskehandel og barneprostitusjon fortsatt er et stort problem i hele Sørøst-Asia.

RSS