Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Krever fred og ro på Jomtien Beach



De fredelige strendene i Jomtien har lenge vært verdsatt av innbyggere og turister som søker et pusterom fra det hektiske bylivet.

Den siste tidens uroligheter har imidlertid kastet en skygge over dette idylliske tilfluktsstedet, og både lokalbefolkningen og tilreisende har blitt motløse og frustrerte over det vedvarende bråket, skriver Pattaya Mail på lederplass.

Den en gang så rolige strandpromenaden har blitt en slagmark for nattlige uroligheter, der larmende fester med alkohol som «drivstoff» og bråkete fyrverkeri forstyrrer freden til langt på natt.

Det som skulle være et fristed for avslapning, har forvandlet seg til en kaotisk scene, og søvnløse netter har blitt normen, skiver avisen.

Det er fastboende og hotellgjester ved stranden som lider mest av dette bråket, og deres bønner om fred overdøves av den ubarmhjertige kakofonien av støy.

Særlig bekymringsfullt er det ulovlige salget og bruken av fyrverkeri og kinaputter som bidrar til bråket og utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko.

Til tross for en samordnet innsats for å løse problemet fra politet og lokale myndigheter, fortsetter urolighetene, blant annet på grunn av selgere som selger fyrverkeri til turister og enkeltpersoner som utnytter det offentlige rom til ulovlige aktiviteter.

I møte med den økende frustrasjonen krever innbyggerne at provinsens myndigheter tar raske og resolutte grep. De ber provinsguvernøren og politiet om å gripe inn og gjenopprette roen på Jomtien Beach, sikre investeringene som er gjort i strandeiendommer.

Det er viktig at det tas grep for å løse disse problemene på en helhetlig måte, fra å slå ned på ulovlig salg og bruk av fyrverkeri til å håndheve regelverket for offentlige områder, skiver avisen.

Bare gjennom felles innsats og samarbeid mellom myndighetene og lokalsamfunnet kan freden og roen på Jomtien Beach gjenvinnes, slik at den forblir et verdsatt reisemål for kommende generasjoner, avslutter avisen.

Kilde: Pattaya Mail
RSS