Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Kastet thaier av bahtbussen til fordel for utlendinger



Sjåføren av en rød songthaew i Chiang Mai beordret sine thailandske passasjerer ut av bilen, og etterlot de i veikanten, etter å ha blitt praiet av en gruppe utlendinger.

Sjåføren sa til sine thailandske passasjerer at de ikke trengte å betale. Det ble antatt at mannen var grådig og trodde han kunne tjene mer penger på å ta overpris av utlendingene.

En av de mange thailandske passasjerene, en 63-årig kvinne, sier til media at hun og venninnen hennes hadde tatt bahtbussen fra Nawarat-broen i til Kad Kom-markedet.

Sjåføren var en eldre mann på rundt 60 år. Songthaew-turen kostet 30 baht per person.

Før de nådde markedet, i nærheten av soi Kampang Din, praiet en gruppe på 4-5 utlendinger bilen. Sjåføren stanset raskt og beordret thaiene til å gå av uten å måtte betale.

De forvirrede passasjerene ble stående igjen i veikanten. Den 63 gamle kvinnen tok en video av hendelsen og kritiserte sjåføren.

Sjåføren forsøkte deretter å overtale utlendingene til å gå ombord, men de avviste dette etter å ha sett at sjåføren beordret thaiene til å gå av.

Hun sier at det virket som om sjåføren trodde han kunne ta mye mer betalt av utlendingene enn det thaiene betalte.

Sjåføren endte opp med å be thaiene om å sette seg på igjen, men de nektet.

Kvinnen sier at den gamle mannen deretter prøvde å ta telefonen hennes for å slette videoen, men mislyktes. Deretter satte han seg inn i lastebilen igjen og kjørte av gårde - uten passasjerer i det hele tatt.

– Jeg har brukt bahtbusser i over ti år. Dette er første gang jeg har opplevd noe slikt, sier kvinnen. – Jeg vil at songthaew-sjåførene skal være mer vennlige og ikke prioritere utlendinger fremfor thailendere.

Nakornlanna Ltd, som driver de røde songthaewene i Chiang Mai, sier på sin side at de har forsøkt å kontakte sjåføren, men at han ikke hadde svart.

Selskapet sier at sjåføren vil få en advarsel, og at han ville få sparken hvis det skjedde igjen.

Kilde: Bangkok Post
RSS