Stacks Image 903

Thailand er den største kilden til narkotika i Sør-Korea



Thailand er den største enkeltkilden til smuglet narkotika som ble beslaglagt i Sør-Korea i fjor.

Landets sto for 187 kilo av de totalt 780 kiloene, eller 24 %, som ble beslaglagt av sørkoreanske myndigheter i fjor, rapporterte nyhetsbyrået Yonhap tirsdag, med henvisning til offentlige data, melder Bangkok Post.

USA kom på andreplass med 20 %, etterfulgt av Tyskland med 12 % og Laos med 9 %, ifølge rapporten.

Sør-Korea beslagla 184 kg ulovlig narkotika i løpet av de fire første månedene i år, en nedgang på 13 % fra samme periode i fjor, men antall forsøk økte med 14 % til 234, ifølge det koreanske tollvesenet (KCS).

Innen utgangen av neste måned vil Sør-Korea opprette en ny tollseksjon på Incheon internasjonale lufthavn, innfallsporten til landet, for å undersøke all håndbagasje og kontrollere passasjerer som ankommer flyplassen fra land som produserer eller smugler ulovlige stoffer.

– Vi har skjerpet grensekontrollen, noe som har ført til en nedgang i storstilte smuglingsforsøk i det siste. Vi vil også fokusere på å avdekke smugling i mindre skala, sier Yonhap en tjenestemann i KCS.

Øverst: Et fly fra Korean Air på Incheon internasjonale lufthavn. Flyplassen vil opprette en seksjon for streng kontroll av håndbagasje og reisende fra land som mistenkes for å produsere eller transportere narkotika som smugles inn i Sør-Korea. (Foto: Bangkok Post file)

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand