Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

25 tjenestemenn mistenkt i korrupsjonssak



Bangkoks antikorrupsjonssenter har avdekket at 25 tjenestemenn i byen mistenkes for å være involvert i syv prosjekter hvor det innkjøpt treningsutstyr til overpris.

Bangkok Metropolitan Administration (BMA) offentliggjorde funnene tirsdag.

Etterforskningen viste at det innkjøpte utstyret var betydelig dyrere enn tidligere innkjøp og langt oversteg de totale kostnadene, inkludert driftsutgifter. Det ble avdekket at mandatene for prosjektene var restriktive og begrenset anbudskonkurransen, og at utstyrsspesifikasjonene ble ansett som unødvendig høye.

25 tjenestemenn som var involvert i prosjektene, er nå under etterforskning. Én har allerede trukket seg. De impliserte var først og fremst involvert i prosjektplanlegging, budsjettbehandling og anskaffelsesprosesser. En mer dyptgående etterforskning vil følge.

Selv om BMA ikke kan straffeforfølge private selskaper som er involvert i anbudsprosessen, kan det bli reist tiltale i henhold til loven mot anbudsjuks hvis det avdekkes kritikkverdige forhold.

Byens tjenestemannskommisjon vil nå foreta en detaljert gjennomgang av funnene og foreslå at det oppnevnes en disiplinærkomité som skal etterforske saken innen 120 dager. Hvis det blir bekreftet at det er begått straffbare handlinger, vil saken bli oversendt til den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen.

Ettersom det har vist seg at innkjøpene har vært oppblåst, har Bangkok lidd økonomiske tap. Det vil bli nedsatt en komité som skal undersøke sivilrettslig ansvar og søke erstatning.

Bangkoks guvernør Chadchart Sittipunt har understreket at det er nulltoleranse mot korrupsjon. Siden etableringen av byens antikorrupsjonsgruppe i 2022 har 29 tjenestemenn blitt straffet for korrupsjonsrelaterte lovbrudd.

Kilde: TNA
RSS