Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Billige kinesiske jordbruksprodukter kommer med lyntoget



Billige jordbruksprodukter og forbruksvarer fra Kina kommer inn i landet via lyntog gjennom Laos og oversvømmer lokale markeder i det nordøstlige Thailand, noe som setter lokal næringsliv i en utfordrende situasjon.

Onsdag besøkte Bangkok Post frukt- og grønnsaksavdelingen på Mae Kim Heng New Market i i Nakhon Ratchasima, og fant mange typer kinesiske landbruksprodukter til salgs.

Det rapporteres at kinesiske produkter fraktes inn i den nordøstlige delen av Thailand fra Laos via lyntoget til Kina, og at forsendelsen bare tar én dag.

Det dreier seg blant annet om epler, druer, kinesiske pærer, appelsiner, brokkoli, kål, paprika og flere typer sopp.

De kommer i en pen og sikker emballasje som hindrer at de blir skadet under transporten.

Det sies at disse fruktene og grønnsakene ikke bare ser bedre ut enn de lokale variantene, de er også vesentlig billigere.

Sangad Saadmaroeng, en grønnsakselger på markedet, sier at hun må kjøpe inn kinesiske produkter for å selge disse siden det er lite av enkelte thailandske grønnsaker, og legger til at kinesiske grønnsaker er tilgjengelige hele året og billigere.

Hun sier at hun kjøper kinesisk kongetrompetsopp, også kjent som eryngii, fra en grossist for 10 baht per pakke og selger dem for 20 baht, og legger til at hun tror grossisten kjøper soppen fra produsenten for så lite som 4 eller 5 baht per pakke.

På et lokalt marked i i Buri Ram var aktiviteten roligere enn vanlig, og selgerne skyldte på den økonomiske nedgangen og billigere produkter fra Kina.

Det viste seg også at mange av produktene som er tilgjengelige på markedet, blant annet husholdningsapparater, klær og sko, var produsert i og importert fra Kina.

Selgerne sa at disse produktene er billigere og kan selges raskt, mens kundene sier at de vil kjøpe billigere produkter av lavere kvalitet.

Øverst: Mange typer frukt, grønnsaker og andre jordbruksprodukter er til salgs på Mae Kim Heng New Market i Muang-distriktet i Nakhon Ratchasima. (Foto: Prasit Tangprasert)

Kilde: Bangkok Post

RSS