Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Flere kinesiske investorer ser på det thailandske eiendomsmarkedet



Et økende antall selskaper finansiert av kinesiske investorer har kjøpt eiendommer for utleie og salg i viktige økonomiske byer, og regjeringens plan om å øke leietiden for utlendinger fra 50 til 99 år forventes å øke denne trenden ytterligere, ifølge konsulentfirmaet Property DNA.

Den foreslåtte planen tar også sikte på å øke utenlandsk eierskap i sameier fra 49 til 75 prosent av bruksarealet.

– Disse selskapene, som er etablert i henhold til thailandsk lov eller gjennom et joint venture med thailandske partnere, har brukt investeringsmidler fra Kina til å kjøpe leiligheter og hus i storbyene, sier Surachet Kongcheep, administrerende direktør i Property DNA.

– De tar sikte på å selge eller leie ut disse eiendommene til velstående thailendere eller utlendinger senere, spesielt de som er på jakt etter bolig i Bangkok, Pattaya og Phuket, sier han.

Firmaet anslår at disse kinesisk-finansierte selskapene har investert over 100 milliarder baht i disse byene de siste 15 årene.

Surachet sier at hvis den foreslåtte planen om å øke andelen utenlandsk eierskap og leieperioden blir godkjent, kan det anspore flere kinesiske investorer til å gå inn i det thailandske eiendomsmarkedet for å kjøpe opp enheter i påvente av økt etterspørsel fra utlendinger.

– Thailandske eiendomsutviklere anslår at de nye reglene vil bidra til å øke salget blant utenlandske kjøpere, men det kan være disse selskapene, som drives av thailandske forvaltere eller thailandske fellesinvestorer, som vil ta unna hele tilbudet, sier han.

Department of Business Development rapporterte at kinesiske selskaper i første halvdel av 2024 investerte 382,06 milliarder baht i Thailand, eller 9,48 % av alle utenlandske direkteinvesteringer. Dette plasserte Kina på tredjeplass over landene som investerte mest i landet, etter Japan (993,35 milliarder baht, 24,65 %) og Singapore (473,57 milliarder baht, 11,75 %).

De fem bransjene/sektorene som har hatt flest investeringer fra Kina, er bilindustri og bildeler (19,47 milliarder baht), dekk og slanger (16,86 milliarder baht), eiendom som ikke er til eget bruk (14,62 milliarder baht), stål- og jernproduksjon (13,65 milliarder baht) og elektrisitetsproduksjon og -distribusjon (12,93 milliarder baht).

Kilde: The Nation

RSS