Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Gir kunstgjødsel-støtte



Den thailandske regjeringen vil innføre en ordning med egenbetaling for å støtte kunstgjødsel til over fire millioner risdyrkere.

Handelsminister Phumtham Wechayachai sa fredag, etter et møte i den nasjonale risforvaltningskomiteen, at årets rispriser er bedre enn fjorårets, og at det er gjort forberedelser for å hjelpe bøndene.

Frem til nå har myndighetene gitt bøndene betydelige subsidier, noe som har fått de til å finne bedre produksjonsmetoder og redusere produksjonskostnadene. Nylig ble det innført et gjødselprosjekt, og myndighetene har lovet å dekke halvparten av kostnadene.

Prosjektet vil bli implementert gjennom mobilappen til Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives, noe som gjør det tilgjengelig for alle bønder. Gjødselprodusentene vil bli invitert til å delta i prosjektet for å standardisere prisene, ettersom det har vært bekymring for de siste prisøkningene.

– Det forventes at gjødselformlene vil øke avlingene og bidra til å redusere problemet med høye kostnader, sier Phumtham.

Dette prosjektet vil gi økonomisk støtte til innkjøp av kjemisk og organisk gjødsel på opptil 500 baht per rai og opptil 20 rai per husholdning for bønder som har registrert seg hos Department of Agriculture Extension (DAE), som for tiden utgjør 4,68 millioner husholdninger.

Regjeringen vil bevilge 29,9 milliarder baht til prosjektet. Phumtham sier at han forventer at DAE vil legge frem budsjettforslaget for kabinettet for godkjenning denne måneden, slik at pengene kan deles ut til bøndene for den neste risavlingen i 2024/2025.

Kilde: Bangkok Post
ved ferievikaren
RSS