Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thaienes engelskkunnskaper falt for tredje året på radThaienes engelskkunnskaper har falt for tredje år på rad, ifølge den årlige engelske ferdighetsindeksen, som utarbeides av det globale utdanningsselskapet EF Education First.

I rapporten har Thailand falt til plass 74. av 100 land, og med en score på 47.62 som regnes som "veldig lav" ferdighet.

I 2018 rangerte Thailand som 64. av 88 land som da med en score på 48,54, mens landet i 2017 rangerte som 53. av 80 land og da var scoren på 49,7.

Thailand har den tredje laveste score i Sørøst-Asia, bak Indonesia, men foran Myanmar og Kambodsja.

I Thailand var engelskkunnskaper litt høyere i sentrale og nordlige Thailand enn i Nordøst og Sør. Bangkok har det høyeste nivået på engelskferdigheter i Thailand, etterfulgt av provinsene Nonthaburi, Chiang Mai, Chonburi og Khon Kaen.

Mennene i Thailand har en litt høyere score enn kvinnene, henholdsvis 48,68 og 47,59.

Singapore ble rangert på femteplass i verden, det høyeste i Asia og bak fire velstående Nord-Europeiske land med Nederland på toppen. Filippinene kom på andreplass i Sørøst-Asia, fulgt av Malaysia, Vietnam, Indonesia, Thailand, Myanmar og Kambodsja på sisteplass.

Også på Filippinene, i Vietnam, Indonesia og Malaysia ble det registrert en nedadgående trend, mens det i Kambodsja og Myanmar var en bedring.

Rapporten advarer om at land som Thailand og Kambodsja, med økonomier som er veldig avhengige av turisme, kan lide under mangelen på engelskkunnskaper. Med engelsk som det de facto internasjonale språket, kan turister velge et konkurrerende reisemål der det er lettere å komme med bare engelsk.

Den engelske indeksen er basert på en analyse av 2,3 millioner personer som tok engelske prøver administrert av EF. Rapporten fant at engelskkunnskapen bedret seg de fleste steder i verden, men i Asia har den imidlertid holdt seg stillestående de siste fem årene.

(we) Kilde BangkokPost

RSS Feed