Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Vil fjerne solsenger og parasoller på Karon-stranden



Lokale myndigheter har bedt om en hasteopprydding på Hat Karon på grunn av bekymring for den langsiktige effekten på turismen.

Guvernør Sophon Suwannarat ledet onsdag et møte med den lokale Joint Public and Private Sector Committee on Economic Development, der et sentralt tema var reguleringen av parasoller som leies ut til turister ved tre populære kystattraksjoner - Hat Karon, Hat Kata og Hat Patong.

Lokale myndigheter beordret oppryddingstiltak for disse strendene, med fokus på fjerning av parasoller og solsenger, og utnevnte viseguvernøren til å lede opprydningen.

Komiteen fører tilsyn med operasjonene for å holde strendene og de offentlige områdene rene og ryddige, uten å måtte innhente forhåndstillatelse fra guvernøren.

Guvernøren sa at mens Patong har klart å utpeke et område for solsenger og parasoller som utgjør 10 % av strandarealet, har Hat Karon ikke lyktes like godt med å få bukt med utleien.

Sophon sier at Hat Karon er i en bekymringsfull tilstand på grunn av an stranden er overfylt med parasoller og solsenger som blokkerer offentlige gangveier. Problemet antas å skremme bort besøkende, legger han til.

Phan Thongchumnum, visepresident ved Prince of Songkla University, sa at besøkende ikke liker at det er for mange solsenger og parasoller på strendene. Han foreslo at en sone med parasoller og solsenger ikke skulle utgjøre mer enn 10 % av strandområdet.

Sophon sa at de lokale myndighetene i Hat Karon var i ferd med å utarbeide tiltak for å regulere strandsonen.

Det lokale «strandkontoret» på Karon må også diskutere med turoperatørene og be de samarbeide om en ordning som innebærer å fjerne noen av parasollene og solsengene på stranden, samt å ta ned reklametavler som er skjemmende, ifølge Sophon.

Sutjapol Thongsom, medlem av Phukets handelskammer, foreslo at lokale myndigheter skulle ta en proaktiv tilnærming til å rydde opp i strandreguleringen. Men en rask innsats kan skade oppslutningen til noen av de lokale lederne som har ansvaret for strandryddingsproblematikken. Hvis problemet skal løses en gang for alle, bør lokale myndigheter som forsømmer eller nekter å rydde, advares om at de risikerer å bryte loven.

– Dette for å unngå negative konsekvenser for turistnæringen, som provinsen er helt avhengig av som en viktig inntektskilde for utenlandsk valuta, sier Sutjapol.

Øverst: Hat Karon eller Karon-stranden, den nest lengste stranden i Phuket, begrenser antall utleieparasoller og solsenger. (Foto: Tourism Authority of Thailand)

Kilde: Bangkok Post
RSS