Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Pattayas uteliv går i spissen for å styrke turismen i byen



Liza Hamilton, styreleder i Pattaya Nightlife Business Association, ledet et møte tirsdag på Liza Guesthouse på Jomtien Beach der hun ble valgt til ny styreleder i foreningen.

Formålet med møtet var å oppdatere medlemmene i utelivsbransjen om diskusjonene som nylig har funnet sted i Pattayas rådhus.

Hovedtemaet for møtet var å forsøke å forbedre turistopplevelsen ved å oppfordre myndighetene til å utvide åpningstidene i utelivet til 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

Møtet tok også opp presserende spørsmål som avspilling av opphavsrettsbeskyttede thailandske og utenlandske sanger, noe som er en viktig del av underholdningen på restauranter, barer og puber på kveldstid. I tillegg ble det problematiske problemet med uautorisert avgiftsinnkreving fra enkelte personer tatt opp.

Et bemerkelsesverdig resultat av dette møtet var den omfattende registreringen av navn på den ansvarlige for hvert sted i alle utelivssoner i Pattaya-området, som omfatter Jomtien, Nongprue, Khao Talo, Bua Khao og Naklua.

Dette initiativet er et viktig skritt i retning av å etablere foreningen i full overensstemmelse med loven, noe som vil styrke den pågående turismesatsingen i regionen.

Nominasjoner til lederposisjoner i foreningen ble lagt frem. Liza Hamilton peker seg ut som lederen, sammen med Buapha Hanner og Wasan Sanguantoikam som nestledere, støttet av 12 komitémedlemmer og 2 rådgivere. Den nyopprettede foreningen og komiteen som er oppnevnt, har forpliktet seg til å arbeide aktivt for å fremme og forbedre turismetjenestene i Pattaya på ulike områder.

Rådsmedlem Damrongkiet Pinitkan understreket at det haster med å utvide tjenesteområdet, siden de eksisterende grensene har vært uendret siden 2002.

Diskusjonen om utvidelsen av tjenesteområdet for utelivssonen i Pattaya City ble også tatt opp på et bystyremøte nylig. Byrådsmedlem Damrongkiet Pinitkan understreket at det haster med å utvide tjenesteområdet, siden de eksisterende grensene har vært uendret siden 2002, altså i over to tiår.

– Byens økende vekst og flere utestede utenfor den nåværende sonen har nødvendiggjort denne utvidelsen, ettersom mange virksomheter har søkt om tillatelse til å drive virksomhet innenfor de regulerte grensene, sa byrådsmedlemmet.

Det eksisterende tjenesteområdet strekker seg langs høyre side av Pattaya Third Road, ca. 50 meter ut mot havet, og omfatter Bali Hai Cape. Det har vist seg at utestedene på venstre side av veien er ivrige etter å operere innenfor lovens rammer.

Så snart disse har fått de nødvendige tillatelser, vil de få mulighet til å utvide åpningstidene, noe som er i tråd med turistdepartementets foreslåtte turistpolitikk, som tar til orde for utvidede åpningstider for å heve turistopplevelsen ytterligere.

Kilde: Pattaya Mail
RSS