Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Chiang Mais plan for å fart i ‘hovedstaden’ i nord



Under et møte på Chiang Mai-universitetet lørdag oppfordret næringslivsledere i Chiang Mai statsminister Srettha Thavisin til å bygge en ny flyplass i den nordlige hovedstaden og utvide åpningstidene på den nåværende.

De tok til orde for at den andre flyplassen skal hete ‘Lanna International Airport’, og sa at åpningstidene på Chiang Mai International Airport bør utvides til 24 timer i døgnet for å øke turismen. I dag stenger den ved midnatt.

Airports of Thailand Plc (AOT), som driver Chiang Mai International Airport, gjennomfører fase 1 av en plan som omfatter bygging av en ny internasjonal passasjerterminal og renovering av den eksisterende terminalen for innenlandspassasjerer. Denne utvidelsen, som forventes å koste rundt 10 millioner baht, vil øke flyplassens kapasitet til 18 millioner passasjerer i året.

I dag kan Chiang Mai lufthavn håndtere rundt 15 flyvninger i timen, i gjennomsnitt 150 flyvninger per dag. Etter at fase 1 er fullført, vil flyplassens kapasitet øke til 30 flyvninger i timen.

AOT utarbeider også en mulighetsstudie for bygging av en ny flyplass ved siden av Chiang Mai-provinsen i Lamphun-provinsens Ban Thi-distrikt. Den vil dekke et område på 2 767,6 hektar og koste mellom 50 og 60 milliarder baht.

Mulighetsstudien vil imidlertid neppe bli behandlet før utvidelsen av Chiang Mai International Airport er fullført.

Etter møtet med gründerne i Chiang Mai presenterte Srettha en liste over temaene som ble diskutert.
  • Utvidelse av åpningstidene på Chiang Mai lufthavn for å få plass til flere internasjonale flyvninger og flere turister. 
  • Bygging av den andre flyplassen som skal betjene Chiang Mai. 
  • Fremme en "12 måneder, 12 arrangementer"-politikk for å øke turismen året rundt. 
  • Støtte internasjonale konferanser og utstillinger og fremme Chiang Mais kulturelle tradisjoner for å tiltrekke seg turister. 
  • Utnytte "soft power" som regjeringens viktigste politikk. 
  • Sørge for statlig støtte og bedre tilgang til finansiering for nyetablerte bedrifter og koble dem til det globale markedet. 
Kilde: The Nation

RSS