Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Kraftig økning i skoleuniformsalg i år



Mens forberedelsene til det kommende skoleåret er i gang, opplever de lokale butikkene i Pattaya en bemerkelsesverdig økning i etterspørselen etter skoleuniformer, noe som tyder på en positiv vending i områdets økonomi.

Siden 1. mai har foreldre strømmet til butikkene sammen med barna og barnebarna sine for å kjøpe skoleuniformer. I år har det vært en økning i antall sett som kjøpes per person, og familiene velger i gjennomsnitt 3-4 sett, utenom ekstra aktivitets- og speideruniformer, skriver Pattaya Mail.

Payom Thongsuea, som eier en butikk for papirvarer og skoleuniformer i Pattaya, sier at rushet etter skoleuniformer begynte kort tid etter Songkran, men at det intensiverte seg i begynnelsen av mai. Payom tilskrev denne trenden det bedrede økonomiske landskapet og bedre jobbutsikter etter pandemien.

Til tross for det økonomiske oppsvinget holdt prisene på skoleuniformer og tilhørende varer som sko seg stabile, noe som ga familiene en lettelse i en tid med økte utgifter. Noen varer fikk til og med rabatter, noe som lettet den økonomiske byrden for foreldre, særlig de med mange barn.

Enkelte populære varer, som sko i størrelsene 38/39/40, opplevde imidlertid knapphet på grunn av økt etterspørsel. Den økte innkjøpsaktiviteten gjaldt også tilleggsvarer som sokker og komplette speidersett.

For å øke kundetilfredsheten lanserte butikkene kampanjer som gratis navnebrodering på uniformer, noe som ytterligere oppmuntret til kjøp.

Kilde: Pattaya Mail
RSS