Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Pattaya bedrer fotgjengerovergangene



Innbyggerne i Pattaya har uttrykt økende bekymring over fotgjengerovergangenes effektivitet, særlig langs Sukhumvit Road, der fartsgrensen varierer fra 60 til 80 kilometer i timen.

Problemets kjerne er at bilister stort sett ikke tar hensyn til fotgjengere, særlig i områder med dårlig sikt tidlig på dagen. Dette har ført til krav om mer robuste tiltak for å sikre at bilene enten stopper eller senker farten betydelig ved fotgjengerovergangene.

Som svar på dette myndighetene i gang et prosjekt for å forbedre sikkerheten i går, med fokus på fotgjengerovergangen nær Dusit Thani College på Sukhumvit Road.

Dette stedet har i det siste opplevd et bekymringsfullt antall fotgjengerulykker, noe som understreker det presserende behovet for bedre sikkerhetstiltak.

Bynes initiativ omfattet blant annet en utvidelse av krysset for å skape en tryggere ventesone for fotgjengere, og det ble satt opp fire betongbarrierer.

For å beskytte fotgjengerne ytterligere mot møtende trafikk ble det lagt til et ekstra lag med barrierer. Det ble også satt opp ny skilting for å gjøre bilistene oppmerksomme på krysset og oppfordre de til å redusere hastigheten.

Reaksjonene på disse endringene har vært overveldende positive, og mange innbyggere har tatt til orde for lignende forbedringer på andre kritiske steder.

Sør-Pattaya-krysset, for eksempel, har blitt utpekt som et høyt prioritert område der eksisterende oppmerking og parkeringsmuligheter anses som utilstrekkelige.

Her foreslås det blant annet å utvide parkeringsplassene for motorsykler og å sette ut kjegler for å hindre at folk beveger seg inn i veibanen.

I tillegg etterlyses det at etaten sørger for at veimerkingene er holdbare, og at fotgjengersikkerheten forbedres i hele byen.

Avdelingen for trafikk- og transportdesign har derfor forpliktet seg til å gjennomføre kontinuerlige forbedringer og en mer helhetlig tilnærming til fotgjengersikkerhet.

Kilde: Pattaya Mail
RSS