Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Bangkok rammes av kumlokk-tyver



Bangkok Metropolitan Administration (BMA) holdt i går et møte med alle relevante etater for å komme frem til tiltak for å forhindre tyveri av kumlokk og for å øke sikkerheten for fotgjengere på byens fortau.

Saken fikk offentlig oppmerksomhet etter at en 59 år gammel mann døde etter å ha falt ned i et 15 meter dypt kumhull som MEA overvåket på en veiskiller i Bangkoks Lat Phrao-distrikt fredag, skriver Bangkok Post

Ifølge rapportene var offeret i ferd med å krysse veien da han tråkket på kryssfinerdekselet, som ble brukt til å erstatte et jernkumlokk som hadde blitt stjålet, noe som førte til at han falt.

Et lignende tilfelle fant sted i Thon Buri-distriktet søndag morgen, da en motorsyklist døde etter å ha falt ned i et dreneringssystem i Mahai Sawan-undergangen.

En del av dreneringssystemet ble stående åpent etter at lokket ble stjålet og ikke erstattet. I lys av hendelsene har BMA understreket viktigheten av sikkerhetstiltak når det gjelder kummer langs fortauene, og det vil bli gjennomført inspeksjoner under og etter MEA-arbeidet, heter det fra byens myndigheter.

BMA understreket også at relevante etater må samarbeide om å håndtere klager fra publikum som mottas via Traffy Fondue - rådhusets rapporteringsapp.

BMA jobber med en app for å motta tilbakemeldinger fra publikum etter at hvert problem er løst.

Det vurderes om det skal implementeres et låsesystem eller om materialet i kumlokkene skal endres. Et system med kunstig intelligens (AI) kan bli lagt til for å gi sanntidsrapporter om byens kumlokkstatus.

Det er ogå planer om å erstatte jern-kumlokk med betonglokk i områder der risikoen for tyveri er størst.

Kilde: Bangkok Post
RSS