Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Luftkvaliteten i Chiang Mai forverres



Luftkvaliteten i Chiang Mai har blitt stadig verre de siste dagene på grunn av skogbranner som sprer seg i provinsen, ifølge lokale myndigheter.

Provinsen har flest varme punkter i den nordlige regionen og er rangert blant byene med den dårligste luftkvaliteten i verden. Byens sentrum har vært innhyllet i tung smog hver dag den siste måneden, skriver Bangkok Post.

Provinsens kommandosenter for brann- og forurensningskontroll rapporterte om ytterligere 52 brannsteder i Chiang Mai i går morges, i tillegg til de 166 stedene som ble oppdaget av Geo-Informatics and Space Technology Agency (Gistda) søndag.

Nyheten kom til tross for at Chiang Mais kommandosenter for skogbranner og forurensningskontroll rapporterte om en reduksjon i antall branner i provinsen.

Provinsens seks målestasjoner for luftkvalitet, tre i Muang-distriktet og én i Chiang Dao-, Hot- og Mae Chaem-distriktene, registrerte helseskadelige nivåer av ultrafint svevestøv (PM2,5) i luften, med verdier fra 53,3 mikrogram per kubikkmeter (μg/m³) til 102,7 μg/m³.

Alle PM2,5-målinger som er høyere enn den trygge terskelen for 24-timers eksponering på 37,5 μg/m³, anses som helseskadelige.

Ifølge nettstedet IQAir.com, som overvåker luftkvaliteten, nådde Chiang Mais luftkvalitetsindeks 161, mens PM2,5-nivået ble målt til 74,1 μg/m³ klokken 10.00 i går, noe som gjør byen til verdens fjerde mest forurensede by.

Chiang Mai dukket jevnlig opp på listen over verdens mest forurensede byer mellom 1. og 29. april i år, viser nettsidens data.

Chiang Mai-guvernør Nirat Phongsitthithawon sa i går at myndighetene gjør sitt beste for å begrense skogbrannene i regionen. Han ba alle relevante etater om å iverksette tiltak for å bekjempe den fine støvforurensningen, som er helseskadelig og skader den lokale turistnæringen.

Øverst: Et flyfoto viser smog som dekker byen Chiang Mai. (Foto: Chanat Katanyu)

Kilde: Bangkok Post
RSS