Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Over 200 makaker flyttet til Cha-am



Departementet for nasjonalparker, dyreliv og plantevern (DNP) har flyttet over 200 makaker fra Phetchaburi til Huai Sai Wildlife Breeding Center i Cha-am.

Flyttingen, som ble gjennomført søndag, markerer den andre fasen i et pilotprosjekt som har som mål å håndtere den voksende makakpopulasjon, skriver nettavisen Hun Hin Today

Den omplasserte makak-gruppen holdt tidligere til i området rundt Khao Wang i Phetchaburi, også kjent som Phra Nakhon Khiri. Som svar på problemene med den voksende apepopulasjonen i urbane områder har DNP samarbeidet med Wildlife Friends Foundation om å opprette et 7000 kvadratmeter stort reservat ved Wildlife Breeding Station i Huay Sai i Cha-am i Phetchaburi-provinsen.

Reservatet er utformet for å rehabilitere apene, med fokus på atferdsendring for å dempe aggresjon og vold, før det vurderes å sette apene ut i egnede naturlige habitater.

Som en del av omplasseringe ble alle apene helsesjekker og sterilisert.

– Dette initiativet handler ikke bare om å flytte apene, men også om å sikre at de lever sunne liv i et kontrollert miljø, noe som i sin tur reduserer utfordringene som lokalbefolkningen står overfor, sier Dr. Yuthaphon.

Prosjektet har blitt hyllet som en potensielt god modell for å løse lignende problemer med dyrelivet i andre urbane områder. Etter omplasseringen ble det gjennomført et feltbesøk for å inspisere forholdene i apeboligene og vurdere dyrenes generelle helse og stressnivå.

Flyttingen er en del av departementets policy om å etablere standarder for fremtidige prosjekter for forvaltning av dyrelivet, særlig når det gjelder apekatter i urbane omgivelser.

Departementet planlegger å bruke resultatene fra dette prosjektet i budsjettplanleggingen for 2024-2025, med sikte på å bygge flere anlegg for å ta imot innfangede aper fra ulike problemområder.

Kilde: Hua Hin Today
RSS