Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand roses for tigerbeskyttelse



Thailand nå er anerkjent som et foregangsland i Sørøst-Asias innsats for å beskytte ville tigre.

Anerkjennelsen kommer som følge av landets innsats for å beskytte kongetigeren (Panthera tigris), noe som har ført til en betydelig økning i bestanden.

Antallet voksne kongetigre i Thailand anslås nå til mellom 179 og 223, noe som er omtrent 149 høyere enn antallet som ble registrert i 2022, viser tall fra naturressurs- og miljødepartementet.

Disse tallene ble presentert på konferansen Sustainable Finance for Tiger Landscapes, som ble avholdt mandag i Paro i Bhutan, og ga Thailand ros for å være ledende innen tigerbevaring.

Thailands suksess ble også hyllet som et eksempel på tigerbevaring for andre land.

Økningen i bestanden av kongetigeren i Thailand er et resultat av implementeringen av regjeringens andre nasjonale operasjonsplan, som startet i 2022 og vil fortsette frem til 2034. Tre mål er satt, heter det fra regjeringshold.

For det første skal skog- og dyrevernstandardene i det vestlige skogkomplekset (Wefcom) videreføres og heves til neste nivå. Wefcom dekker et område på rundt 18.000 kvadratkilometer og strekker seg inn mot grensen til Myanmar langs Tennaserim Range.

For det andre vil regjeringen fortsette å øke kapasiteten til å spore den faktiske kongetigerbestanden i Dong Phayayayen-Khao Yai Forest Complex, som står på Unescos verdensarvliste, gjennom kontinuerlig forbedring av skogvernarbeidet.

For det tredje må bestanden av kongetiger i skogkompleksene Kaeng Krachan, Phu Khieo-Nam Nao og Khlong Saeng-Khao Sok økes.

Øverst: En tiger blir fanget på et kamera installert i en skog i tambon Song Phi Nong i Tha Sae-distriktet i Chumphon, 19. august 2019. (Foto: Department of National Parks, Wildlife And Plant Conservation)

Kilde: Bangkok Post
RSS