BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

To søstre pågrepet i razzia mot gamblingnettsted



To søstre i Lampang er siktet for å ha drevet et gamblingnettsted som hadde rundt 700 millioner baht i omløp, opplyser politiet.

Kvinnene ble arrestert sammen med fire ansatte i razziaer i tre hus i den nordlige provinsen torsdag.

To selskaper i Lampang og Chiang Mai som sendte millioner av meldinger på nettet for å oppmuntre til spill, ble også raidet og eierne arrestert.

Søstrene på 39 og 41 år var etterlyst av provinsdomstolen i Chiang Mai for å ha drevet gamblingvirksomhet på nettet eller for å ha overtalt folk til å gamble, samt for hvitvasking av penger.

Politiet ransaket tre hus i Tambon Bo Haew i Lampang-

Sammen med de to søstrene ble fire ansatte arresterte, tre menn og en kvinne, som var administratorer av nettstedet og markedsføringsmedarbeidere.

I husene ble det beslaglagt fire biler, fire motorsykler, mer enn 200.000 baht i kontanter, diamantsmykker og merkevesker. De beslaglagte gjenstandene har en verdi rundt 20 millioner baht.

Politiets etterforskere fant at nettstedet "hppoipet" hadde lagt ut annonser for å rekruttere kunder til å spille på nettet. Deretter fikk de vite at virksomheten ble drevet fra tre hus i Lampang.

Da politiet ankom et av husene, fant de de to søstrene og ansatte som chattet med spiller på nettet. Huset hadde en dagligvarebutikk på forsiden, mens et soverom inne i huset var utstyrt med IT-utstyr for å drive nettstedet, opplyser politiet.

I avhør sa de to søstrene at de tidligere jobbet som PR-medarbeidere for et kasino i den kambodsjanske grensebyen Poipet, som tiltrekker seg tusenvis av thailandske spillere.

Da de kom tilbake til Thailand, så svogeren deres en mulighet til å tjene penger. Han kontaktet en kambodsjansk operatør for å kjøpe en franchise for å drive HPPOIPET-nettstedet i Thailand, og eide også aksjer i spillnettstedet i Kambodsja.

De to fortalte at de hadde drevet virksomheten i Lampang i sju år, og at de mottok en provisjon på 10-20 % av innsatsbeløpene. Nettstedet hadde mer enn 5000 kunder, både thaier og kambodsjanske statsborgere, og mer enn 700 millioner baht i omløp, ifølge politiet.

De andre mistenkte, som jobbet som administratorer av nettstedet, fikk mellom 8.000 og 14.000 baht i måneden. En annen kvinne (28) er etterlyst fordi hun hadde åpnet en bankkonto for inntektene fra nettstede.

Torsdag gjennomførte et annet team av CCIB-betjenter en razzia mot to firmaer i Lampang og Chiang Mai etter å ha fått vite at de hadde tilbudt meldingstjenester på nettet for å overtale folk til å gamble.

Politiet arresterte eierne av de to firmaene og de er siktet for å ha støttet en gamblingoperasjon.

Ifølge politiets etterforskning sendte Havesms Co i Chiang Mai en milliard meldinger i året og tjente rundt 100 millioner baht. Dav Fong Co i Lampang sendte 40 millioner meldinger i året og tjente 4 millioner baht på dette.

Øverst: Politiet avhører to kvinner som skal ha drevet et stort gamblingnettsted med 700 millioner baht i omløp under en razzia i Lampang torsdag. (Foto: Wassayos Ngamkham)

Kilde: Bangkok Post




RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand