Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailandske hoteller kan tape 170 mill baht etter tysk konkurs



Thailandske hoteller har rapportert om et samlet tap på 173 millioner baht etter kollapsen i det tyske turoperatørselskapet FTI Group, en kraftig økning fra de 111 millioner baht som opprinnelig ble anslått i juni.

Den thailandske hotellforeningen (THA) opplyser at 179 hoteller over hele landet er rammet, hvorav de fleste ligger i sør, der tapene er anslått til 141 millioner baht. Hoteller i Bangkok og de østlige regionene har også lidd økonomiske konsekvenser, med tap på henholdsvis 19 millioner baht og 8,4 millioner baht.

De berørte hotellene, inkludert lokale merkevarer og internasjonale kjeder, har ikke vært i stand til å inndrive betalinger fra FTI Group. Noen hoteller som i stor grad retter seg mot europeiske turister, har hatt tap på over 10 millioner baht. THA har sendt et brev til Thailands turistmyndighet (TAT) for å be om assistanse fra turist- og sportsdepartementet og den tyske ambassaden.

THA-presidenten har oppfordret den nye regjeringen under statsminister Paetongtarn Shinawatra til å opprettholde aktive turistkampanjer, og understreket viktigheten av å opprettholde momentum når høysesongen nærmer seg. Til tross for utfordringene ligger hotellbelegget i sør fortsatt stabilt på 60 %, på samme nivå som i fjor under monsunsesongen langs Andaman-kysten.

Hotelleierne i sør uttrykte også håp om at den nye regjeringen vil videreføre den tidligere regjeringens prosjekter for transportinfrastruktur, spesielt utbyggingen av en ny internasjonal flyplass i Phangnga-provinsen, som anses som avgjørende for å lette overbelastningen på Phuket internasjonale lufthavn.

Ovenstående er en pressemelding fra den thailandske regjeringens PR-avdeling, gjengitt i The Pattaya News
RSS