Stacks Image 186

Sterk baht skremmer turister bort fra Chiang MaiHoteller i Chiang Mai forventes å lide av en lav beleggsfrekvens gjennom resten av året på grunn av en sterk baht. Beleggsfrekvensen i juli og august i år falt til 60% fra 80% i fjor.

Nedgangen er uvanlig for Chiang Mai, ettersom denne tiden av året regnes som høysesongen på grunn av skoleferier for europeiske og kinesiske markeder.

Den solide baht presser langdistansereisende til å besøke billigere destinasjoner i Asean, Midt-Østen og Latin-Amerika.

Imens har hotellvirksomheten i Chiang Mai vokst kraftig, med for tiden rundt 60.000 rom, opp fra 50.000 rom for to år siden.

Hoteller i Chiang Mai ble også påvirket av røyk- og luftforurensing i løpet av mars og april, noe som holdt turistene borte.

Til tross for alle de problematiske forholdene, håper næringen at den kjøligere sesongen i fjerde kvartal vil tiltrekke seg flere utenlandske reisende, spesielt fra steder som tilbyr direktefly til Chiang Mai som Malaysia, Singapore, Taiwan, Hong Kong, Japan og Sør-Korea, så vel som i hele Thailand. Dette håper bransjen vil gi samme beleggsfrekvensen i fjor.

I de første åtte månedene i år ønsket Chiang Mai 6,38 millioner turister velkommen, en nedgang på 2,2% fra året før, og disse genererte 67,4 milliarder baht i turistinntektersom er en økning med 0,9%, ifølge turist- og sportsdepartementet.

(we) Kilde BangkokPost


RSS Feed