Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Ber busselskapene ta søppelgrep

 

Transportministeren truer med å inndra lisenser etter at opposisjonsrepresentant kritiserer forsøpling ved Mo Chit 2. 

Søppelhauger ved Bangkoks bussterminal (Mo Chit 2) i Chatuchak-distriktet har nedførte en trussel fra transportdepartementet om å inndra lisensene til busselskapene som ikke rydder etter seg, skriver The Nation. 

Trusselen kom etter at opposisjonsrepresentanten Suphanat Minchaiynunt fra People's Party delte bilder av søppelet som var dumpet på siden av Kamphaeng Phet 6 Road, ved siden av Mo Chit 2. Bildene ble delt på sosiale medier og han oppfordret myndighetene til å ta affære.

– Området er under jurisdiksjonen til den interprovinsielle bussoperatøren Transport Co, mens tomten eies av State Railway of Thailand (SRT), sa visestatsminister og transportminister Suriya Jungrungreangkit på tirsdag.

Han sa at tjenestemenn fjernet søppelet og rengjorde området mandag kveld.

Suriya sa at en etterforskning avslørte at private bussoperatører hadde parkert bussene sine på Kamphaeng Phet 6 Road i løpet av den langhelgen (12.-14. oktober), og at søppelet kan ha kommet fra passasjerer.

– En konsert som ble avholdt i nærheten uten tillatelse fra SRT, kan ha forverret problemet, og konsertdeltakerne kan ha forvekslet søppelhaugene med et utpekt dumpingområde, legger han til.

– Vi tar dette problemet på alvor og vil iverksette umiddelbare tiltak for å holde Mo Chit 2 ren og praktisk for brukerne av kollektivtransporten, sier Suriya.

Suriya oppfordret også passasjerene på Mo Chit 2 til å kaste søppelet sitt på anviste områder for å holde bussterminalen ren og trygg for alle. 

Kilde: The Nation

RSS