Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Opprydding hindres av gjørme, vannmangel og utstyr



Mens flomvannet trekker seg tilbake, hindrer gjørme og mangel på trykkvann og rengjøringsutstyr arbeidet med å rydde opp i distriktene Mueang og Mae Sai i Chiang Mai, som ble hardest rammet av oversvømmelser i forrige uke.

Husholdningsartikler, som madrasser og møbler, ligger i hauger foran mange hus i påvente av at søppeltømmere skal hente dem.

Mange innbyggere i Koh Loi, som ble hardest rammet av overløp fra Kok-elven, har klaget over at de fortsatt ikke klarer å fjerne gjørme fra husene sine på grunn av mangel på trykkvann, samtidig som det er mangel på rengjøringsutstyr og høye priser på dette.

En av beboerne forteller at den siste oversvømmelsen var en skremmende opplevelse, ettersom han og mange andre i Koh Loi-samfunnet søkte tilflukt i et tempel. Han legger til at selv om han har klart å rydde opp i huset sitt, kan han fortsatt ikke flytte inn fordi alle eiendelene i huset har blitt skadet, og han må etterhvert kjøpe erstatninger bit for bit.

Han er også usikker på om det vil komme en ny runde med oversvømmelser, ettersom det er meldt om en innkommende storm.

Ifølge departementet for forebygging og begrensning av katastrofer ble mer enn 52.000 husholdninger i ni distrikter i Chiang Rai rammet av flom fra 9. til 14. september, og ti mennesker omkom og to ble skadet.

Kilde: Thai PBS
RSS