Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Vil få bukt med kinesisk transport i Thailand



Handelsdepartementet vil strate sdiskusjoner med transportbransjen om hvordan Kina påvirker transportsektoren.

Delsdepartementet skal fredag ha ha samtaler med en rekke thailandske transportselskaper for vil diskutere konsekvensene av de kinesiske lastebilene som nå kjører i Thailand.

Målet er å finne frem til bedre tiltak for å regulere disse utenlandske selskapene, hvis opprinnelse ikke er umiddelbart åpenbar, og sikre at de ikke kan oppnå fordeler i forhold til thailandske aktører, sier en kilde i handelsdepartementet som har bedt om anonymitet.

Utenrikshandelsdepartementet sa i forrige uke at sw var i samtaler med thailandske entreprenører i alle industrisektorer som er berørt av utenlandsk import, som keramikk, klær, fottøy og byggematerialer, for å redusere virkningen på slike entreprenører ved å ta i bruk handelstiltak som er ikke-diskriminerende, i samsvar med internasjonale standarder og ikke skaper unødvendige handelshindringer.

– Departementet iverksetter tiltak mot import som truer den innenlandske industrien, for eksempel antidumpingtiltak, utjevningstoll og beskyttelsestiltak. Men entreprenører bør også tilpasse seg og forberede seg på konkurransen, heter det fra thailandsk UD.

Næringsdrivende som er berørt av importerte produkter, oppfordres til å informere departementet, slik at det kan gjennomføres undersøkelser og iverksettes ytterligere tiltak om nødvendig.

Departementet gjennomførte onsdag inspeksjoner av virksomheter som mistenkes for å være drevet av thailandske stråmenn.

Inspeksjonene fokuserte på aspekter som registrering og lisensiering av virksomheten og kvalitetsstandarder, ifølge Thai Industrial Standard Institute og Thai Food and Drug Administration.

Departementet for næringsutvikling, sier at da inspiserer virksomheter som bruker thailandske stråmenn som aksjonærer for å skjule utenlandsk eierskap og drive virksomhet i Thailand, og dermed omgår bestemmelsene i Foreign Business Act fra 1999.

Disse virksomhetene omfatter turisme og relaterte virksomheter, eiendomshandel, hoteller og feriesteder samt transportbransjen.

Øverst: Lastebileiere klager over konsekvensene av kinesiske lastebiler som kjører i Thailand. (Foto: Somchai Poomlard)

Kilde: Bangkok Post

RSS