Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Fant etterlyst kineser tross plastisk kirurgi



Thailandsk immigrasjonspoliti har pågrepet en kinesisk kvinne som er etterlyst av Interpol tross at kvinnen hadde gjennomgått plastisk kirurgi for å endre utseendet sitt. Hun hadde oppholdt seg i landet i 650 dager.

Den 7. oktober arresterte immigrasjonspolitiet en kinesisk kvinne som var etterlyst av Interpol for bedrageri på det kinesiske fastlandet, i et luksuriøst leilighetskompleks i Rama 4-området i Bangkok.

Immigrasjonspolitiet fikk tips fra en borger om en kinesisk statsborger som oppholdt seg ulovlig i landet og utviste mistenkelig oppførsel ved å holde seg for seg selv og ofte dekke til ansiktet med hatt og maske når hun forlot boligen sin. Politiet satt i gang spaning på den kinesiske kvinnen..

De fikk øye på en person som passet til informantens beskrivelse, med ansiktet helt tildekket, på vei ned for å hente mat i første etasje. De identifiserte seg som immigrasjonsbetjenter og ba om å få sjekke passet til kvinnen.

Da de spurte henne om hennes opphold i, oppførte hun seg mistenkelig og forsøkte å skifte tema og unndra å svare. Hun hevdet at hun var flyvertinne for et kjent flyselskap og hadde blitt permittert, men betjentene var skeptiske ettersom utlendinger som jobber som besetningsmedlemmer får spesifikke visumtyper, og ikke turistvisum ved ankomst som typiske kinesiske turister.

Ved å sjekke Interpol-databasen fant immigrasjonsbetjentene ut at kvinnen var etterlyst hos Interpol.

Kvinnen skal svindlet seks ofre for et samlet beløp på mer enn 7,2 millioner baht. Hun brukte deretter en del av pengene til plastisk ansiktskirurgi for å unngå å bli gjenkjent av ofrene, og holdt ansiktet tildekket hele tiden før hun flyktet for å gjemme seg i Thailand, der hun til slutt ble arrestert.

Kvinnen reiste inn i kongeriket i slutten av 2022 på et TR-15-visum, som tillater et 15-dagers opphold for turisme. Hun har nå overskredet oppholdet med over 650 dager.

Politiet har i første omgang siktet henne for «å være en utlending som oppholder seg i kongeriket med utløpt tillatelse». Hun blir nå varetektsfengslet og sendt til etterforskere ved Immigration Police Investigation Division for rettslig forfølgelse og utvisning.

Øverst: Bilder som viser plastisk ansiktskirurgi på den mistenkte kinesiske kvinnen som flyktet fra Kina for å gjemme seg i Thailand.

Kilde: Khaosod English
RSS