Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Anutin ser en lys fremtid for cannabis



Anutin Charnvirakul (57), leder for Bhumjaithai-partiet, uttrykte tirsdag tillit til at partiets cannabispolitikk vil bli vedtatt av den nye regjeringen, slik at de kan fortsette å implementere den der tidligere statsminister Srettha Thavisin slapp.

I juli inngikk Srettha Thavisin et kompromiss med Anutin i cannabisspørsmålet ved å beordre et lovforslag om å regulere bruken av planten til medisinske formål og til forsknings- og utviklingsformål. Dette markerte en helomvending i regjeringens forsøk på å reliste cannabis som et narkotisk stoff.

Å presse på for å få vedtatt lovforslaget om cannabiskontroll for å strengt regulere cannabisbruk for å fremme folks helse og for forskningsformål er en av de seks retningslinjene Bhumjaithai sendte til det regjerende Pheu Thai-partiet for å få innlemmet i koalisjonens hovedpolitikk, som vil bli erklært senere i parlamentet, sa Anutin tirsdag.

Denne politikken ble formulert som forskning og utvikling av thailandske urter, inkludert cannabis, sa han.

På spørsmål om hvorvidt Demokratene, som har vært sterke motstandere av Bhumjaithais lovforslag om cannabiskontroll, ville bli et problem nå som de er blitt en ny koalisjonspartner, sa Anutin at det tidligere opposisjonspartiet kanskje ikke ville ha nok stemmer til å stoppe lovforslaget selv om de fortsatt var motstandere av det.

– Dette nye demokratiske teamet er ikke det samme (som det forrige), og jeg har tro på Demokratenes leder Chalermchai Sri-ons lagånd og hans tilsynelatende bedre forståelse av befolkningens behov, sier Anutin.

Når det gjelder regjeringens intensjon om å presse på for et utelivsbransjen, inkludert et lovlig kasino, sa Anutin at Bhumjaithai, som et viktig koalisjonsparti, ville støtte dette så lenge det ikke misbrukes til fordel for visse grupper.

– Jeg er faktisk ikke bekymret for dette prosjektet, for vi har en etisk kodeks som har et ganske bredt virkeområde, og alle ser ut til å være ekstra nøye med å respektere denne kodeksen nå, sa han.

Andre politiske tiltak Bhumjaithai foreslår, er desentralisering, lik tilgang til utdanning, bedre vannforvaltning og ren energi, sier han.

Kilde: Bangkok Post
RSS