Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Avslørte produksjon av falsk allergimedisin



Politiet gjennomførte fredag en razzia mot en fabrikk som produserte falsk allergimedisin i Nonthaburi. Eieren og en medarbeider er arrestert.

Politi slo til og gjennomsøkte fabrikken i Rat Niyom i Sai Noi-distriktet fredag.

De beslagla 12.000 flasker med falsk allergisirup, 80.000 tomflasker og utstyr for produksjon av falske medisiner. Flaskene var merket med falske "Allerin Syrup"-etiketter.

Fabrikkeieren (37) og fabrikksjefen (25) ble arrestert, opplyser politiet lørdag.

Razziaen skjedde etter at en representant for selskapet som produserer det ekte Allerin Sirup-merket, hadde klaget på at falsk allergisirup under deres merkevare hadde blitt solgt på nettet. Anmeldelsen ble sendt til Thammasala politistasjon.

Politiet satte i gang en etterforskning som førte til en razzia mot fabrikken.

Eieren tilsto de to i fellesskap hadde produsert falsk allergisirup under dette varemerket.

Forretningspartnerne deres var ansvarlige for å levere produktene til agenter og andre kunder som bestilte på nettet.

Eieren hevdet at de hadde produsert allergisirupen ulovlig i fire til fem måneder. Fabrikken kunne selge rundt 50 esker i måneden, hver eske inneholdt 200 flasker og kostet 9.000 baht. Dette genererte rundt 450.000 baht i månedlige inntekter.

Natthawut Simanurak, salgssjef i det legitime selskapet, sa at de falske legemidlene påførte firmaet hans skader til en verdi av rundt 100 millioner baht. Han mente at den illegale fabrikken hadde produsert de falske produktene ulovlig i minst ett år.

– De falske produktene ble solgt på apotek og til ungdom, sa Natthawut.

De mistenkte er i politiets varetekt i påvente av rettslige skritt.

Øverst: En politibetjent inspiserer en fabrikk som produserer falsk allergisirup under en razzia i Sai Noi-distriktet i Nonthaburi-provinsen fredag. (Foto: FM91 Trafficpro)
Kilde: Bangkok Post

RSS