Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailand har pågrepet 26.000 arbeidsinnvandrere i løpet av åtte dager



Thailands immigrasjonspoliti har arrestert rundt 26 000 illegale arbeidsinnvandrere fra Laos, Myanmar og Kambodsja i løpet av en åtte dager lang aksjon i Bangkok og omegn, ifølge det thailandske politiet.

Adisorn Keudmeuangkhon fra den Bangkok-baserte Migrant Working Group sa at aksjonen var et svar på den økende bekymringen for tilstrømningen av ulovlige arbeidsinnvandrere.

– Noen thaier ser at mange illegale arbeidere har tatt jobbene deres de siste månedene, sa han til meg. – Derfor må departementet ta hardere grep.

Borgerkrigene i Myanmar og den nylige innføringen av militær verneplikt har drevet tusenvis av burmesere til Thailand, mens alvorlig inflasjon og begrensede jobbmuligheter i Laos også har ført til en tilstrømning av arbeidere fra dette landet.

Mellom 5. og 12. juni arresterte og kontrollerte myndighetene 20.111 myanmarske arbeidere, 1.659 laotiske migrantarbeidere og 3 971 kambodsjanske arbeidere, ifølge arbeidsdepartementet.

Dette markerte starten på en 120 dager lang kampanje for å kontrollere arbeidsplasser og arrestere ulovlige arbeidsinnvandrere, ifølge myndighetene.

Ifølge Keudmeuangkhon risikerer papirløse arbeidere bøter på mellom 5.000 og 50.000 thailandske baht deportasjon og et toårig forbud mot å reise inn i Thailand igjen.

– Myndighetene har ikke til hensikt å ta ut tiltale, hevdet han.

Ifølge Moe Gyo, leder for Joint Action Committee on Burmese Affairs, som kjemper for arbeidstakerrettigheter i Myanmar, gjennomførte myndighetene razziaer på 1.774 arbeidsplasser.

Han sier at siden militærjuntaen aktiverte verneplikten, har det vært en økning i antall arrestasjoner av burmesiske borgere i Thailand som ikke har arbeidstillatelse.

Kilde: CTNews
RSS