Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Visumbyråer tilbyr «problemfrie» DTV-søknader



Visumbyråer i turistorienterte byer over hele Thailand tilbyr seg å hjelpe de som ønsker å søke om Destination Thailand Visa med å slippe byråkratiet i kontakten med utenlandske ambassader.

DTV kan ikke innvilges til utlendinger som oppholder seg i Thailand, men som må forlate landet for å søke, skriver Pattaya Mail.

Etter at DTV ble innført i juli i fjor, har enkelte utlendinger på sosiale medier meldt at thailandske ambassader ikke har like krav til dokumentasjon.

Noen søkere sier at de har fått avslag, andre har blitt forsinket eller blitt bedt om å sende inn søknaden på nytt.

Tvetydigheten gjelder blant annet hva som regnes som en kontantgaranti, nøyaktig dokumentasjon på at man er en digital nomade som jobber for utenlandske kunder, og detaljerte bevis på at man er en «soft power»-søker.

Det de thailandske visumbyråene, som det annonseres mye for på Facebook, tilbyr, er visumkjøring til et naboland og hjelp med å utarbeide den spesifikke dokumentasjonen som er skreddersydd for den thailandske ambassaden, skriver avisen.

Andre tjenester omfatter fly- eller veitransport til destinasjonen, hotellopphold (vanligvis kun med seng og frokost) og henting ved den thailandske ambassaden.

Kostnadene varierer fra selskap til selskap, men ligger vanligvis på mellom 75.000 og 150.000 baht (fra ca 25.000 kroner), avhengig av nivået på hjelpen som gis. De fleste byråer krever at søkerne fyller ut et forhåndssøknadsskjema for å sjekke om de er kvalifisert for DTV, noe som vanligvis ikke er noe problem, ettersom kategoriene for «myk makt» ikke er spesifikke i detalj.

Søkere som har problemer med å bevise at de oppfyller kravet om kontant- eller inntektsgaranti, kan bli tilbudt en tredjepartsgaranti av selskapet.

Da DTV først ble kunngjort i juli, var det en forventning om at visumet bare kunne innvilges i det landet der søkeren var statsborger eller jobbet. Dette ser ut til å ha blitt myket opp, bevisst eller ubevisst, slik at søkere (enten på egen hånd eller via et byrå) kan be om DTV i et land de er på kortvarig besøk i.

Denne oppmykingen har gjort det mulig for visumagenter å ta steget ut i mørket, om enn for et mindretall av søkerne.

Ambassadene har svært ulik praksis når det gjelder tidsskalaen for visum under behandling. Det uformelle thailandske konsulatet i Taipei (offisielt Thailands handels- og økonomikontor) har en walk-in-mulighet om morgenen, og visumet utstedes samme dag.

Noen ambassader, for eksempel i EU og i deler av USA, bruker tilsynelatende flere uker. Gjennomsnittet ser ut til å ligge på rundt én uke, selv om enkelte turoperatører hevder at det tar tre dager og netter. Som alltid får du det du betaler for.

Thailandske private byråer har lang erfaring med å tilby visumreiser der det kreves ambassadebesøk, og «visarun» der ambassadebesøk ikke er nødvendig. Det var alltid uunngåelig at en firmaassistert DTV ville være attraktiv for de søkerne som er usikre, uforberedt eller betaler ekstra med «glede». Skal man dømme etter den positive reaksjonen i sosiale medier og mainstream-medier, viser DTV seg generelt å være en suksess. Så lenge regelverket forblir uendret, vil denne trenden fortsette.

Kilde: Pattaya Mail
RSS