Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Dobbeltspor åpnet på «Sørlandsbanen»



Den dobbeltsporede jernbanen langs den sørlige toglinjen i Thailand, som går fra Nakhon Pathom til Chumphon, ble offisielt åpnet i går, mandag.

Det nyåpnede sporet vil bedre trafikken langs den 421 kilometer lange ruten. Forbedringen forventes å redusere reisetiden på den sørlige linjen med opptil 90 minutter, noe som vil gjøre togreiser mer attraktive for turister.

Oppgraderingen vil også øke den generelle sikkerheten, ettersom tog som kjører i motsatt retning ikke lenger trenger å vente på møtende tog.

Linjen starter i Nakhon Pathom og går gjennom Ratchaburi, Phetchaburi og Prachuap Khiri Khan før den når Chumphon. Banen går hovedsakelig på bakkenivå, bortsett fra i byområder der den er hevet for å redusere trafikkbelastningen.

Linjen har to viktige landemerker: broen over Mae Klong-elven i Ratchaburi, som myndighetene planlegger å promotere som en ny turistattraksjon, og den nye Hua Hin jernbanestasjon, som er designet for å gjenspeile den gamle stasjonens arkitektoniske stil.

SRT har planer om flere dobbeltsporede strekninger, blant annet mellom Khon Kaen og Nong Khai og Nakhon Ratchasima og Ubon Ratchathani i nordøst, Pak Nam Pho til Den Chai og Den Chai til Chiang Mai i nord, og Hat Yai til Padang Besar, Surat Thani til Songkhla og Chumphon til Surat Thani i sør.

Når oppgraderingene er fullført i 2029, forventes Thailand å ha 2.370 kilometer med dobbeltsporede jernbaner, noe som vil øke landets logistiske effektivitet og attraktivitet for turister betraktelig.

Pha Sadet-tunnelen skal gjenåpnes neste måned. Landets lengste jernbanetunnel ble stengt bare én dag etter åpningen 28. juli på grunn støvproblemer.

Kilde: Bangkok One News
RSS