Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailandske hoteller rammet av tysk konkurs



Kollapsen i Europas tredje største turoperatør påvirker tusenvis av turister og hundrevis av hoteller i Thailand, noe som har ført til tap på 111 millioner baht.

Det tyskbaserte FTI Group begjærte seg selv konkurs i den regionale domstolen i München tidligere denne måneden, noe som påvirker en rekke feriereisende i Thailand denne uken, når de etter planen skal sjekke ut.

Thienprasit Chaiyapatranun, president i Thai Hotels Association (THA), sier at basert på gruppens foreløpige undersøkelse i dag, onsdag, utgjør den kumulative effekten av denne kollapsen minst 111 millioner baht, med hoteller i sør som taper 92,9 millioner, overnattingssteder i Bangkok 12,7 millioner og den østlige regionen 4 millioner.

Han sa at tapene kan bli større ettersom foreningen mottar mer informasjon fra hotellene, ettersom FTI er ansett som en av de største leverandørene til alle hoteller i Thailand som retter seg mot det europeiske markedet.

Thienprasit sa at THA ville samle informasjonen for å diskutere den med relevante myndigheter denne uken, og søke løsninger gjennom forbindelser mellom myndighetene.

Han sa at de nylige økonomiske problemene med store turoperatører vil påvirke markedet både på kort og lang sikt, ettersom hotelleiere kan være motvillige til å gi kreditt til turoperatører, eller kan redusere kreditten sin.

– Noen hoteller vil kanskje til og med gå over til online-bestillinger og skrote kredittsystemet for å sikre betaling og unngå slike risikoer, sier Thienprasit.

Thanet Supornsahasrungsi, president i Chonburi Tourism Federation, sier at hotellene må be gjestene som har bestilt rom via FTI om å betale selv når de sjekker ut, eller be om forskuddsbetaling når de sjekker inn, siden turoperatørene kanskje ikke lenger kan kreve inn disse betalingene fra FTI.

– Vanligvis har turoperatører en kredittid på 30 dager etter at gjestene har sjekket ut, eller etter at de har mottatt fakturaer fra hotellene, til å foreta betalinger. Hotellene jobber etter dette prinsippet, basert på et langsiktig handelsforhold, ettersom de bidrar til å generere store mengder gjester til hotellene, sier Thanet.

Han sier at det har kommet rapporter fra andre hoteller om at turister har sagt at de ikke er ansvarlige for utgiftene sine, siden de allerede har betalt til turselskapet.

I slike tilfeller må hotelleierne bære disse kostnadene alene, på samme måte som da reiseselskapet Thomas Cook kollapset i 2019.

Seni Phuwasetthawon, visepresident i Surat Thani-handelskammeret, sier at antallet berørte turister på Samui oversteg ett tusen, ettersom FTI var en av de største partnerne som jobbet med operatører på øya, og tildelte en stor del av hotellrommene der til sine gjester over hele Europa, ikke bare i Tyskland.

Øverst: Turister slapper av på en strand på Koh Phangan i Surat Thani. (Foto: Supapong Chaolan)

Kilde: Bangkok Post
ved ferievikaren


RSS