BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Toyota tester elektriske ‘bahtbusser’ i Pattaya



Toyota har lansert et pilotprosjekt for offentlig transport i badebyen med ni helelektriske Hilux Revo-pickuper.

Prosjektet gjenspeiler de japanske bilprodusentenes økende vilje til å utfordre de kinesiske aktørene som har gjort store innhogg i elbilmarkedet i Thailand.

– De batterielektriske Revo-modellene har blitt modifisert til ‘songtaews’ for offentlig transport, sa Toyota Motor Thailands visepresident Surapoom Udomwong torsdag, og brukte det thailandske ordet for bahtbusser.

Japanske bilprodusenter som Toyota, Honda og Isuzu har i flere tiår dominert den thailandske bilsektoren.

Men statlige subsidier og skatteinsentiver har ført til en bølge av investeringer fra Kina, og landets elbilprodusenter har forpliktet seg til å investere mer enn 1,4 milliarder dollar i Thailand.

Chery Automobile er i ferd med å bli det åttende kinesiske merket som investerer i landet, etter BYD, statseide Changan Automobile og Great Wall Motors, opplyste myndighetene denne uken.

Toyota, som kontrollerer omtrent en tredjedel av det thailandske markedet, vil levere et dusin elektriske pickuper til Pattaya.

– Dette er en minneverdig dag, sier Pattayas ordfører Poramet Ngampichet. – Pattaya er en viktig turistby for Thailand, og det er derfor viktig å redusere forurensningen.

Poramet Ngampichet sa at han håpet å konvertere Pattayas totale flåte på 700 songtaews (bahtbuss) til elbiler.

Toyota har tidligere annonsert planer om å masseprodusere batteridrevne Hilux-pickuper innen 2025, men har ikke spesifisert hvor de skal produseres.

Pickuper står for omtrent halvparten av alt bilsalg i Thailand.

Isuzu har planler å produsere den elektriske versjonen av pickupen D-Max i Thailand sammen med planer for innenlands salg og eksport, ifølge myndighetene.

Kilde: Bangkok Post
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand