Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thai sikter mot aksjeavkastning innen neste år



Thai Airways International (THAI) forventer å avslutte rehabiliteringen og bli børsnotert på nytt på den thailandske børsen (SET) i løpet av andre kvartal neste år, ifølge Piyasvasti Amranand, styreleder for flyselskapets gjeldsrehabiliteringsadministrator.

Utviklingen følger etter flyselskapets rekordhøye overskudd på 28,1 milliarder baht i fjor og en jevn økning i inntjeningen i første halvår i år, noe Piyasvasti sa skyldtes en vellykket treårig rehabilitering, skriver Bangkok Post.

Han sier at aksjonærregnskapet viste 40,42 milliarder baht i minus per 30. juni i år.

Piyasvasti sier at flyselskapet har som mål å avskrive den gjenværende gjelden i aksjonærregnskapet gjennom en ny kapitalomstruktureringsplan, som er en del av rehabiliteringen.

Han sier at planen omfatter et program for bytte av gjeld til egenkapital og en emisjon, eller tilbud om ytterligere aksjer til eksisterende aksjonærer, noe som vil forberede THAI på den planlagte omnoteringen.

Til tross for denne kapitalomstruktureringen vil handelsdepartementet fortsatt opprettholde sin status som hovedaksjonær, sa han, og la til at omstruktureringen forventes å være ferdig i år, før flyselskapets nye styre utnevnes.

Under det nye styret vil flyselskapet sende inn en begjæring til den sentrale konkursdomstolen om å avslutte den rettslige rehabiliteringen, og deretter bli børsnotert på nytt, muligens i løpet av andre kvartal neste år.

Chai Eamsiri, THAIs administrerende direktør, sier at flyselskapets kapasitet og styrke har blitt maksimert nok en gang, med tanke på ulike indikatorer, inkludert tilgjengelige setekilometer (ASK), flyutnyttelse og kabinfaktor. ASK måler kapasiteten til å frakte passasjerer.

I fjor betjente flyselskapet rundt 13,8 millioner passasjerer, en økning på 9 millioner fra året før, mens nettoinntekten ble registrert til 165,49 milliarder baht i 2023, noe som var 105,21 milliarder baht mer enn i 2022, sa han.

Som følge av denne utviklingen har THAI utviklet et nytt forretningsmotto, «Fly for The New Pride», som symboliserer flyselskapets nye ambisiøse mål om å prestere enda bedre og samtidig opprettholde forretningsveksten, sa han.

– Vi er på vei mot bærekraftig vekst ved hjelp av en profesjonell forretningsreform, som forhåpentligvis vil gjenvinne tilliten til det nasjonale flyselskapet blant thailenderne igjen, sier Chai.

THAI hadde en resultatvekst på 12,63 milliarder baht, eller 15,2 %, i årets andre kvartal.

Kilde: Bangkok Post
RSS