Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Økonomisk vekst og narkotikabekjempelse er Sretthas prioriteringer



I forkant av Srettha Thavisins nye regjeringserklæring 11. september kritiserte Rangsiman Rome, talsmann for opposisjonspartiet (og valgvinner) Move Forward Party, regjeringens politikk for å være uklar og av enda lavere kvalitet enn Prayut Chan-o-cha-regjeringens.

Statsminister Srettha Thavisin tilbrakte imidlertid helgen med å besøke tre økonomisk viktige provinser i nordøst eller Isan-regionen: Khon Kaen, Udon Thani og Nong Khai, for å styrke økonomien som når ut til grasrota, og for å diskutere narkotikabekjempelse for å fremheve disse to viktigste politikkområdene for denne administrasjonen.

Dette har tidligere gitt Pheu Thai-partiet et godt rykte.

Srettha besøkte Udon Thani-provinsen fredag for å se på fremdriften i forberedelsene til verdensutstillingen for hagebruk 2026, som skal arrangeres i Nong Dae Wetland, Kut Sa Subdistrict og Mueang District, Udon Thani, mellom 1. november 2026 og 14. mars 2027, totalt 134 dager.

Han demonstrerte sin rolle som finansminister ved å minne provinsen om budsjettet, som var satt til 2,5 milliarder baht, men som ble bedt om å øke med 3 milliarder til 5,5 milliarder baht.

– Hvordan kom vi opp i 3.000 millioner? Hvor skal vi få tak i pengene? Jeg mener at budsjettet er mer enn fordoblet. Jeg mener at vi ikke kan akseptere det fordi regjeringen har et begrenset budsjett. Vi må styre en rekke sektorer. Vi trenger solid budsjettdisiplin og effektiv økonomistyring. Dette er avgjørende, og jeg insisterer på at vi holder oss innenfor de budsjettrammene vi først ble enige om, sier han.

Under lørdagens besøk i Nong Khai-provinsen uttalte statsministeren at til tross for sin beskjedne størrelse genererer Nong Khai den fjerde høyeste inntekten i Isan-regionen, noe som viser provinsens økonomiske betydning.

Derfor snakket han med statssekretæren i transportdepartementet om å gjøre det enklere å koble sammen fraktrutene fra Thailand til Laos og Kina, slik at Nong Khai kan bli et one-stop servicesenter for transport av varer.

Han uttalte også at narkotikaproblemet i nordøst er et kritisk problem som må løses. Derfor vil han velge Nong Bua Lamphu som første sted for et eventuelt mobilt regjeringskonferanse, fordi det er den provinsen i nordøst som har lavest inntekt per innbygger og et stort narkotikaproblem.

På narkotikakonferansen i Bangkok, der generalsekretæren for Narcotics Prevention and Suppression Committee (NACC) og Surachet Hakparn, visepolitimester i det thailandske politiet, avslørte Srettha bare at han lyttet til all informasjonen.

De diskuterte også saken om en distriktsleder i Nakhon Pathom-provinsen som var innblandet i drapet på en politibetjent, samt etterforskningen av 25 andre politibetjenter som var innblandet i hendelsen, hvorav fire allerede har fått sparken.

Surachet viser til at statsministeren har understreket viktigheten av å få bukt med mafiaen og innflytelsesrike lokale for at folk skal kunne stole på at de er trygge.

Kilde: KhaoSod English

RSS