Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

De thailandske OL-antrekkene møter kritikk



Den offisielle uniformen som thailandske idrettsutøvere skal ha på seg under åpningsseremonien til OL i Paris, ble avduket i går på Facebook-siden til "Stadium TH", og fikk umiddelbart blandede reaksjoner fra nettbrukere.

Uniformen, som ble vist frem av den thailandske badmintonspilleren Sapsiree Taerattanachai, er modellert etter den langermede Phraratchathan-drakten (kongelig skjenket), som ofte bæres av statsminister Srettha Thavisin, hans ministre og høyere embetsmenn. Den er laget av lyseblå thailandsk silke med mandarinkrage.

En ikke navngitt bruker kommenterte: «Er dette OL-uniformen eller en uniform som brukes av en provinsguvernør for å lede et nasjonalt idrettsarrangement?» Den andre kommenterte: «Paris Tambon Administrative Organisation (TAO), Sawasdee.»

En annen sa at hun satte pris på bruken av thailandsk stoff, men foreslo at designet på uniformen burde være mer moderne, og la til at uniformen ser ut som en uniform for å delta på et TAO-arrangement.

To personer var mer kritiske. Pansak Vinyaratn, tidligere rådgiver for flere tidligere statsministre, skrev følgende i et innlegg på Facebook «Dette er uniformen til en kelner i en restaurant på et tostjerners hotell eller en restaurant på distriktsnivå.»

Den kjente arkitekten Duangrit Bunnag sa «Alle vennene mine klaget i går kveld. Det er så trist.» Han foreslo at statsminister Srettha Thavisin skulle mobilisere designere for å få hjelp til å endre designet, og la til at det fortsatt er nok tid til å lage nye.

Ifølge Bangkok Post forsvarer statsministeren antrekkene og sier at designet er inspirert av mønstre fra Ban Chiang, et verdensarvsted.

Kilde: Thai PBS

RSS