Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Bangkok bedrer byens fortau - for trær



Bangkok Metropolitan Administration (BMA) har satt i gang et prosjekt for å forbedre fortauene ved hjelp av porøs asfalt for å løse problemer med trerøtter.


Denne innovative løsningen gjør at trerøttene langs fortauene får bedre vann- og lufttilførsel og dermed bedre helse.

Bangkoks guvernør, Chadchart Sittipunt, inspiserte torsdag testingen av porøs asfalt, et materiale som brukes til å asfaltere området rundt trerøttene på fortauene langs Soi Inthamara 14 til Saphan Khwai-krysset i Phaya Thai-distriktet. Utbedringene av fortauene omfatter prinsipper for universell utforming og landskapsarbeid for å grave ned kommunikasjonskabler i bakken.

Guvernøren forklarte at Bangkok for tiden er i ferd med å forbedre 17 fortau, og at ca. 200 kilometer skal utbedres i år.

Et viktig aspekt ved dette initiativet er å sørge for at trærne langs fortauene får tilstrekkelig med vann og luft. Guvernøren lot seg inspirere av et besøk i Fukuoka i Japan nylig, der han observerte bruken av porøs asfalt under fortauflisene, noe som gjør det mulig for vannet å trenge gjennom og bidra til drenering. Denne spesielle asfalttypen er kjent for sine gjennomtrengelige egenskaper og vertikale dreneringsevne, noe som bidrar til bedre luftsirkulasjon og vannopptak for trerøttene. Det gir også større plass på fortauet.

Prosessen innebærer jordforbedring, gjødsling og tilsetning av sand og grus før den porøse asfalten legges, for å sikre effektiv vanngjennomstrømning til trerøttene, slik at de får nødvendig næring og kan nå sitt fulle potensial, til fordel for både miljøet og fotgjengerne.

Kilde: Thai News Agency - MCOT
RSS