Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Statsminister bytter til den skuddsikre Mecedesen



Før statsminister Srettha skulle avlegge embetseden på Dusit Royal Palace tirsdag, ankom han regjeringsbygningen i sin nye Lexus, noe som fikk mange til å lure på om han ville bruke den som tjenestebil.

Noen gikk lenger og hevdet at Srettha ønsket å bruke Lexus som tjenestebil fordi han ikke ville ha samme bil som sin forgjenger, general Prayut Chan-o-cha. Spørsmålet om Sretthas transportmiddel har vært mye diskutert på thailandske sosiale medier.

Dagen etter rapporterte imidlertid mediene i regjeringsbygningen at sjøfåtjenesten hadde kjørt en spesialutstyrt Mercedes-Benz frem til hovedinngangen, og at Srettha ble sett stige inn i baksetet på den tyske bilen for deretter å stige ut igjen.

En informert kilde sier at den nye statsministeren, som er 192 cm høy, ville forsikre seg om at bilen var komfortabel for en person av hans størrelse. Srettha er verdens nest høyeste leder.

Srettha sa senere til journalister at han syntes det var behagelig å sitte i den skuddsikre limousinen:

– Ja, jeg kommer til å bruke den som tjenestebil. Den er bra, ingen grunn til å kjøpe en ny.

I 2016 kjøpte statsministerens sekretariat fire pansrede Mercedes-Benz S600 Guard-sedaner for til sammen 78 millioner baht (ca 23 mill kroner). To av bilene er til regjeringens offisielle gjester, og de andre er til landets statsminister.

S600 Guard som Srettha skal bruke fra nå av, er den samme modellen som Prayut brukte, men ikke det samme kjøretøyet. De to første bokstavene på registreringsskiltene til Prayut og Srettha er forskjellige, men de har samme nummer, nemlig 29.

Prayut valgte nummeret fordi han er Thailands 29. statsminister, mens Srettha er Thailands 30. statsminister. Kanskje han ønsket å endre nummeret til 30?

Kilde: Thai PBS
RSS