Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Livstegn mens redningsarbeidet fortsetter i den kollapsede togtunnelen



Redningsarbeidet fortsetter i dag, mandag, for å nå frem til tre personer som var fanget etter at en del av en tunnel som bygges for den nye høyhastighetsbanen i denne nordøstlige provinsen, kollapset.

En skanner oppdaget det som så ut til å være kroppsvarme og hjerteslag fra de savnede mennene ved 4-tiden mandag morgen, noe som økte håpet om at de overlevde.

Den planlagte åtte kilometer lange tunnelen raste sammen lørdag kveld, omtrent fire kilometer fra inngangen i tambon Chan Thuek i Pak Chong-distriktet.

Redningsmannskaper bruker en traktorgraver til å forsiktig fjerne jord og stein for å nå frem til de innesperrede arbeiderne, en kinesisk byggeleder, en kinesisk traktorgraverfører og en lastebilsjåfør fra Myanmar. Nye fall av jord og stein hindret redningsarbeidet.

Tunnelen er en del av den kinesisk-thailandske høyhastighetsbanen som bygges mellom Bangkok og Nong Khai-provinsen, som grenser til Laos.

Krichanon Aiyapanya, talsmann for transportdepartementet, sa mandag at deler av et redningsrør gradvis vil bli skjøvet gjennom den blokkerte delen av tunnelen etter hvert som den ble åpnet opp. Håpet var at de innesperrede mennene kunne evakueres gjennom det.

Hver del av redningsrøret er ca. 1,20 meter i diameter og seks meter langt. Når kontakt er opprettet, kan det også pumpes luft og nødforsyninger gjennom røret til åpningen er stor nok til at redningsmannskapene kan nå frem til de innestengte mennene.

Øverst: En traktorgraver brukes til å fjerne jord og stein fra den kollapsede delen av høyhastighetstunnelen og nå frem til de tre innesperrede mennene i Pak Chong-distriktet i Nakhon Ratchasima mandag.

Kilde: Bangkok Post

RSS