Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailands nyeste internasjonale flyplass klar



Nakhon Si Thammarat lufthavn i Sør-Thailand er klar til å ta i bruk sin toppmoderne internasjonale passasjerterminal til en verdi av 1,4 milliarder baht kommende tirsdag.

Dette er et etterlengtet skritt på veien mot å bli anerkjent som Thailands nyeste internasjonale flyplass.

Flyplassen var opprinnelig primært beregnet på innenlandsflyvninger, men den nye terminalen er et svar på den økende etterspørselen etter utenlandsreiser. Nå venter flyplassen på den offisielle bekreftelsen på at den er Thailands nyeste internasjonale flyplass.

Ifølge avisen ThaiRath er den nye terminalen på nippet til å bli tatt i bruk, og det gjenstår bare mindre detaljer som skal ferdigstilles og inspiseres, for eksempel det elektriske systemet, fasilitetene og den generelle organiseringen.

Fra Nakhon Si Thammarat lufthavn heter det at den første prøvedriften av alle fasilitetene og systemene i den nye terminalen vil finne sted tirsdag. Etter prøvesesjonen vil styret senere beslutte den offisielle åpningen.

Den nye terminalen har en imponerende kapasitet til å betjene 1.600 passasjerer i timen eller 4,6 millioner passasjerer i året. Et budsjett på 1,458 milliarder baht ble investert i byggingen av terminalen under regjeringen til tidligere statsminister Prayut Chan-o-cha.

Nawaporn innrømmer at byggingen av terminalen ble forsinket på grunn av pandemien. Men takket være iherdig innsats fra ulike avdelinger ble byggingen fremskyndet, slik at den nå står ferdig i år.

Phukets internasjonale lufthavn skal utvides innen 2027. Airports of Thailand (AOT) prosjekterer nå en utvidelse av flyplassens internasjonale terminal med et budsjett på 6 milliarder baht. Prosjekteringen forventes å være ferdig til neste år, og byggingen skal etter planen være fullført i løpet av tre år. Den internasjonale terminalen vil kunne betjene 12 millioner reisende i stedet for seks millioner.

Kilde: The Thaiger - Foto: Facebook/ ท่าอากาศยานนครศรีธรรมราช กรมท่าอากาศยาน

RSS