Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

14 åring døde av el-støt fra vanndispenser



Skolemyndighetene i Trang etterforsker dødsfallet hvor en 14 år gammel gutt omkom etter å ha fått elektrisk støt av en vanndispenser på en skole i Kantang-distriktet.

Hendelsen skjedde rundt middagstid fredag under skolens idrettsdag. Offeret gikk i 8. klasse.

Ifølge en rapport fra lokale medier skjedde hendelsen da en lærer ba eleven om å slå av en vanndispenser under kraftig regnvær.

Skolen hevdet imidlertid senere at de ikke bruker vanndispenseren lenger.

Et vitne sa at gutten gikk sammen med en venn i nærheten av vanndispenseren da han kollapset. De sa at vennen forsøkte å hjelpe til, men at han også fikk støt. Vennen kom seg deretter til hektene, forlot stedet og tilkalte lærere for å få hjelp.

Noen kom senere og brukte en klut til å dra eleven bort etter ankelen, forteller de. Han ble deretter kjørt til sykehus, men det var for sent. Hendelsen førte til kritikk fra nettbrukere om sikkerheten på skoler og den langsomme responsen for å hjelpe gutten.

Chainarong Changrua, direktør for skolemyndighetene i Trang, sa søndag at kriminalteknikere fra politiet i Trang-provinsen siden hadde inspisert åstedet. De fant ut at strømbryteren var plassert bak vanndispenseren.

Den var brent, så politiet tror at ulykken var forårsaket av en kortslutning som førte til en strømlekkasje til en stålstolpe i nærheten, sa han.

– Den omkomne skal ha vært våt og uten sko på seg da han ble utsatt for strømstøtet, sier han. Vi forventer å avslutte etterforskningen mandag, sier han.

Pornchai Thepsuwan (53), skoleelevens far, er sønderknust etter at hans yngste av to sønner døde. Han sier at skoledirektøren og lærerne har tilbudt økonomisk hjelp til familien etter hendelsen. Han sier også at han ikke vil anmelde skolen, ettersom han skjønner at dette var en ulykke.

Kilde: Bangkok Post - Foto: Kaoded




RSS