Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Satser på 2,2 mill russiske turister neste år



Thailand satser på 2,2 millioner russiske turister neste år takket være 60 dagers visumfrihet, mens mangelen på fly blant russiske flyselskaper vil fortsette å hemme markedet, ifølge Tourism Authority of Thailand (TAT).

For 2025 har turistmyndighetene et mål om en omsetningsvekst på 7,5 %, med 39 millioner utenlandske turister og 205 millioner innenlandsreiser.

Siripakorn Cheawsamoot, TATs viseguvernør for Europa, Afrika, Midtøsten og Amerika, sier at målet om 2,2 millioner russiske turister neste år er basert på den samme vekstraten som ble registrert i 2024, noe som vil øke markedet.

I løpet av første halvår ankom 920.989 russiske turister Thailand, noe som gjør landet til den femte største gruppen av utenlandske ankomster.

Siripakorn sa at basert på rapporten for første kvartal la de igjen omkring 62.000 baht per person per reise.

I 2024 vil markedet generere inntekter på 124 milliarder baht til Thailands turistindustri.

Han sa at to store russiske flyselskaper, Aeroflot og S7, flyr regelmessig til Bangkok og Phuket, med over 40 avganger per uke.

TAT er fortsatt i dialog med flyselskaper og turistoperatører om å øke antallet ruteflyvninger og charterflyvninger i siste kvartal for å fange opp den økende etterspørselen i høysesongen for russiske turister.

– Selv om Thai Airways har vist interesse for å gjenoppta flyvninger til Russland, finnes det for øyeblikket ingen konkrete planer om å gjøre det, sier Siripakorn.

Khanittha Phanworawat, direktør for TATs Moskva-kontor, sier at flymangelen blant kommersielle flyselskaper og charteroperatører fortsatt er en kritisk utfordring for markedet, ettersom de ikke kan lease nye fly midt i krigen mellom Russland og Ukraina.

TAT vil fokusere på å tilby russiske turister lengre reisepakker for å forlenge oppholdet deres, for eksempel kulturelle og historiske turer kombinert med velværeaktiviteter og stranddestinasjoner.

Andre utfordringer er forbudet mot å akseptere russiske kredittkort i Thailand, noe som hindrer russiske turister i å bruke penger på reisemålene sine.

Derfor foretrekker de fleste russiske turister pakkereiser som dekker alle utgifter, inkludert transport, overnatting og mat.

Nå er det imidlertid flere operatører som tilbyr valutaveksling fra rubler i større thailandske byer, og noen russiske besøkende velger å registrere nye debetkort i andre land som kan brukes i Thailand.

Øverst: Utenlandske turister slapper av på solsenger på Patong-stranden i Phuket. TAT har som mål å øke inntektene med 7,5 % i 2025. (Foto: Achadtaya Chuenniran)

Kilde: Bangkok Post

RSS