Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Anutin går løs på ulovlige hoteller i Patong



Etter å ha erklært krig mot innflytelsesrike personer i Phuket i går tok visestatsminister og innenriksminister Anutin Charnvirakul turen til Patong for å kunngjøre tiltak mot minst 19 overnattingssteder som anses å drive ulovlig hotellvirksomhet.

Anutin Charnvirakul holdt en tale under et arrangement på Lay Phang Beach, der han erklærte at han hadde seiret når det gjelder å ta tilbake strandområder fra ulovlige inntrengere, og kunngjorde resultatene av aksjonen mot innflytelsesrike personer og resultatene av inspeksjonene av servicebedrifter og hoteller på Phuket, skriver The Phuket News.

Det ble avdekket at det daglig tilbys rom i hotellstil, men 19 slike steder, med til sammen mer enn 800 rom, drives uten hotellisens, heter det i en offisiell rapport fra Anutins kunngjøring.

Anutin sa at han ble oppmerksom på de ulovlige hotellene gjennom informasjon fra distriktskontoret i Kathu, og at mange av de ulovlige hotellene lå i Malin Plaza-området i Patong, samt i andre områder i Kathu-distriktet.

Hen beordret også ‘fylkeskommunen’ (Department of Provincial Administration (DOPA)) til å foreta en faktasjekk og etterforske påstanden i den hensikt å avdekke lovbrudd knyttet til forretningsdrift av utlendinger som ikke fulgte loven på Phuket, heter det i rapporten.

– Det ble avdekket at det fantes virksomheter som annonserte og åpnet rom for overnatting i hotellstil. Virksomhetene tok inn romleie på daglig basis, men hadde ingen lisens for hotellvirksomhet, sier Anutin.

– Og de fleste av eierne/administratorene er utlendinger. Inspeksjonen avdekket 19 mål, med til sammen mer enn 800 rom, sier ministeren som under de forrige regjeringen var helseminister. Under pandemien sa han dengang at «utlendinger er møkkete og ikke dusjer». Han avviste dengang at det var rasistisk ment.

– Disse handlinger påvirker Thailand på ulike måter, både når det gjelder sikkerhet og hygiene for de som benytter seg av dine stedene, og når det gjelder sikkerheten til bygningen som kan ha blitt endret uten tillatelse, sier Anutin.

– Og når det gjelder det økonomiske aspektet, kan det forekomme skatteunndragelse og aktiviteter knyttet til hvitvasking av penger fra utenlandske kapitalgrupper, legger han til.

– I tillegg har noen ulovlige utenlandske investorgrupper monopol på å tiltrekke seg utenlandske turister fra samme nasjon. Dette vil påvirke lokale operatører og operatører med lovlige lisenser.

– Provinsadministrasjon har derfor inngått samarbeid med relevante etater for å arrestere ulovlige lovbrytere, blant annet i saker som ending av bygninger, skatteunndragelse og hvitvasking av penger, avslutter han.

Kilde: The Phuket News
RSS