Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Nei, det er ikke lovlig å kjøre motor-koffert på thailandske veier



– Det er ikke tillatt å kjøre men motorisert koffert på offentlig vei, sa trafikkpolitiet i Thailand fredag, som svar på et viralt videoklipp som utløste kritikk på sosiale medier tidligere denne uken.

Klippet, som ble lagt ut på Facebook-siden til brukeren «Social Hunter 2022», viser en kvinne som kjører en motorkoffert på Bangkoks travle Vibhavadi Rangsit Road i nærheten av Don Mueang internasjonale lufthavn.

Kvinnen ble sett mens hun holdt på med mobiltelefonen sin mens hun kjørt i god fart på veien. Hun brukte heller ikke hjelm.

Videoen gikk raskt viralt, og nettbrukere kritiserte kvinnens manglende sikkerhetshensyn på offentlig vei. Andre stilte spørsmål ved hvorfor politiet ikke hadde stoppet aktiviteten, som lett kunne ha forårsaket en ulykke.

Ifølge politiet er en koffert ikke et kjøretøy i henhold til kjøretøyloven og veitrafikkloven av 1979, og den kan derfor ikke registreres som et kjøretøy og brukes lovlig på offentlig vei.

Bruk av et ikke-kjøretøy på offentlig vei anses også som «blokkering av trafikken», noe som er i strid med veitrafikkloven, opplyser politiet.

Trafikkpolitiet opplyser at etterforskningen viste at kvinnen i videoen var en kinesisk turist som forlot landet torsdag.

Publikum kan varsle myndighetene om utrygg bruk av offentlige veier og kjøretøy på trafikkpolitiets hotline 1197, heter det formanende fra politiet.

Kilde: The Nation
RSS