Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Gullprisen faller når bahten styrker seg



Den innenlandske gullprisen har falt med 2.000 baht per bahtvekt på litt over en måned ettersom den thailandske valutaen styrket seg med mer enn 7% i løpet av perioden, med Gold Traders Association (GTA) som bemerker at prisene kan fortsette å synke hvis verdien av baht styrker seg.

Presidenten i GTA, Jitti Tangsithpakdi, sier at de thailandske prisene har beveget seg i motsatt retning av den globale prisen på det edle metallet, som for tiden ligger på rundt 2 520 dollar per unse.

Se dagens valutakurs her

Foreningen sa at prisen på gull per bahtvekt innenlands falt med 100 baht til 40,050 baht.

– Den innenlandske prisen falt da baht styrket seg siden slutten av juli, sa han.

– Bahten har styrket seg raskt med rundt 7%, noe som påvirker den innenlandske gullprisen, og det er grunnen til at den ikke stemmer overens med verdens gullprisøkninger.

– Hvis den thailandske valutaen styrker seg med én baht mot dollaren, påvirkes den innenlandske gullprisen med rundt 3.000 baht, sier Jitti.

– Hvis de økonomiske dataene i USA fortsetter å være svake, vil Federal Reserve velge å kutte renten kraftig, sier han, – noe som vil svekke dollaren og føre til at bahten styrker seg, noe som vil senke den innenlandske gullprisen.

– Investorer anbefales å akkumulere det edle metallet ettersom den innenlandske prisen er lav i forkant av Feds møte som er planlagt senere denne måneden, sier Jitti.

En analyse utført av den lokale traderen Hua Seng Heng viste at den globale gullprisen økte fordi dollaren svekket seg og de amerikanske statsobligasjonsrentene gikk ned.

Ifølge traderen svekket dollaren seg fordi USA avslørte at sysselsettingen i privat sektor i august var lavere enn markedet forventet, og falt til et bunnivå som ikke er sett siden januar 2021. En annen faktor er at Russland forbereder seg på å kjøpe utenlandsk valuta og gull til en verdi av mer enn 1,98 milliarder dollar, bemerket Hua Seng Heng.

Traderen forventer at den globale gullprisen vil øke hvis Fed kutter renten med 25 til 50 basispunkter til 4,75-5,00 % på sitt møte den 18. september.

Øverst: Folk kjøper gull i en Hua Seng Heng-butikk i Yaowarat Road.

Kilde: Bangkok Post

RSS