Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

TMB oppretter gjeldsrådgivningsteam for husholdningeneThai Military Bank (TMB) har opprettet et team på 100 rådgivere som skal arbeide med kundenes gjeldsproblemer. Hovedtyngden av gjelden er ikke billån som man skulle tro - men luksusvarer og høyt personlig forbruk.
Offisielle tall viser at de thailandske husholdningenes gjeld økte med 3,9 prosent fra år til år i første kvartal 2021. Inntektene for svært mange er blitt sterkt redusert av pamdmien, og da dukker det opp problemer.

Piti Tantakasem, adm direktør i TMB, sier at tall for fjoråret viser at minst 21 millioner thailendere har gjeld til banker. Hvor mange husholdninger som har gjeld til andre på det grå pengemarkdet er det ingen som med sikkerhet vet; bortsett fra at det er mange. Svært mange - og disse betaler skyhøye renter.

TMB Analytics sier at 34 prosent av thaiene skylder penger for dyre shoppingprodukter og dette er den største gjeldskilden i landet. I Singapore er det billkjøp (74%) so topper gjeldesoversikten og i Storbritannia er det bolig som topper med 84 prosent.

TMB holdt onsdag i forrige uke et online-kurs med tema "Fin Talk av TMB Thanachart" for gi kundene kunnskap om hvordan de skal håndtere gjelden. Banken sier at det dedikerte rådgivningsteamet på 100 personer vil utvides hvis antallet TMB-låntakere øker i fremtiden.

(pf) Kilde: The Nation

RSS Feed