Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

32 millioner thaier må vente til neste år



– Regjeringen vil prioritere utbetalinger til utsatte grupper først, sier visefinansminister
en. – Utbetalingen til over 14 millioner thaier starter 25.september. 


De forsikrer at de vil utbetale de 10.000 baht til de som er kvalifisert og har registrert seg via Thang Raj-app for «pengedrysset», men regjeringen ikke satt noen tidsramme for når utbetalingen vil komme.

– Alle skal få, sa visefinansminister Julapun Amornvivat fredag.

– Alle som har meldt seg på ordningen vil få pengene sine, selv om tidsrammen for utbetaling ikke kan spesifiseres ennå.

I henhold til ordningen vil thaier over 16 år få 10.000 baht som de kan bruke på lokale bedrifter i et forsøk på å øke det innenlandske forbruket og den lokale økonomien.

Andre kriterier for å kvalifisere for utdelingen er at innbyggerne ikke kam tjene mer enn 840.000 baht i året og ha maks 500.000 baht på bankkontoen.

Den første fasen starter 25. september. Rundt 14,2 millioner mennesker i utsatte grupper, innehavere av statlige velferdskort og funksjonshemmede vil motta 10.000 baht per person.

Julapun sa at mer enn 32 millioner thaier for øyeblikket har registrert seg for utdelingen på Thang Raj-appen. Departementet vil snart invitere de som ikke har smarttelefoner til å registrere seg, la han til.

– Vi ønsker å prioritere utbetalinger til de sårbare gruppene først, sa han. – Etter at registreringen av personer som ikke har smarttelefoner er avsluttet, vil vi vite det totale antallet kvalifiserte borgere, minus de som allerede har fått utbetalt penger i den første fasen.

Viseministeren la til at regjeringen har øremerket 187 milliarder baht til å utbetale penger i den andre fasen, som forventes å starte neste år, selv om han ikke spesifiserte når.

Julapun er klar på at ordningen er blitt forsinket på grunn av overgangen til den nye regjeringen. Han forventet imidlertid at betalingssystemet vil være ferdigstilt tidlig neste år, etter grundige tester for å sikre at det er pålitelig.

På spørsmål om utbetalingen ville bli fordelt mellom kontanter og digitale penger i forholdet 50:50, sa Julapun at han ikke kunne gi noe klart svar.

Kilde: The Nation
RSS