Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

TAT skifter fokus: Fremmer Thailand som en bærekraftig turistdestinasjon



Thailands turistmyndighet (Tourism Authority of Thailand, TAT) skifter fokus for å fremme Thailand som et "bærekraftig reisemål" som er opptatt av miljøvern, ifølge TAT-guvernør Thapanee Kiatphaiboon.

Myndigheten har som mål å informere utenlandske turister om landets innsats for å tilpasse seg de globale bærekraftstrendene. Thapanee understreker at Thailand ønsker å bli et bærekraftig reisemål med høy verdi, samtidig som man tar tak i miljøutfordringer som skogbrannene i Nord-Thailand, som påvirket turismen i lengre perioder.

TATs strategi, som går under navnet "Sustainably Now", har som mål å forandre turistsektoren ved å innføre mål for bærekraftig turisme som er i tråd med FNs mål for bærekraftig utvikling. Byrået har også introdusert STAR-prosjektet (Sustainable Tourism Acceleration Rating), som tildeler stjerner til reiselivsbedrifter som forbedrer sin bærekraftpraksis. Målet er at minst 85 % av de deltakende reiselivsaktørene skal oppnå tre til fem stjerner innen 2025.

En fersk undersøkelse viser at utenlandske turister som besøker Thailand, prioriterer meningsfulle reiseopplevelser høyt.

TATs innsats omfatter partnerskap, bruk av digital teknologi og nisjemarkeder, som alle har som mål å styrke Thailands turistindustri og samtidig prioritere bærekraft. Et pilotprosjekt i fem provinser fokuserer på å oppmuntre reiselivsbedrifter til å tilby miljøvennlige tjenester.

Kilde: Pressemelding fra den thailandske regjeringens PR-avdeling
RSS