Stacks Image 903

Helsedepartementet lanserer vaksineprosjekt for å forebygge livmorhalskreft



Minst 1 million doser HPV-vaksine vil bli gitt til thailandske jenter i alderen 11 til 20 år i løpet av de neste 100 dagene, sier helseminister Chonlanan Srikaew.

Tiltaket er en del av departementets "Quick Wins"-prosjekt, som har som mål å skape en rekke praktiske resultater i løpet av 100 dager.

I et forsøk på å forebygge livmorhalskreft i Thailand lanserte landets helsedepartement et gratis HPV-vaksinasjonsprogram for barn i 2018.

Vaksinen skulle etter planen gis gratis til elever i 5. klasse i 2019, sammen med screening for livmorhalskreft.

På grunn av pandemien ble programmet dessverre midlertidig innstilt, slik at elever som nå er mellom 13 og 15 år gamle, ikke har fått den nødvendige vaksinen.

Chonlanan forklarte at helseavdelingen vil samarbeide med Department of Disease Control for å fremskynde utviklingen av retningslinjer for vaksinasjon, mens provinsens folkehelsekontor vurderer antall målgrupper.

Han vil gi National Health Security Office fullmakt til å fremskynde anskaffelsen av ytterligere HPV-vaksiner.

– Vaksinasjonen vil bli delt inn i to grupper. Den første gruppen vil være kvinnelige elever i 5.-12. klasse som skal vaksineres gjennom et skolebasert program i samarbeid med utdanningsdepartementet. Den andre gruppen vil bestå av thailandske kvinner som allerede har fullført videregående skole. De kan få vaksinen på et hvilket som helst lokalt sykehus over hele landet, sier han.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand