Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Warong saksøkt for ærekrenkelse - Thaksin krever 100 millioner baht i erstatning



Tidligere statsminister Thaksin Shinawatra har saksøkt Warong Dechgitvigrom, formann i Thai Pakdee-partiet, for ærekrenkelse fordi Thaksin beskyldes for å ha betalt bestikkelser for å bli løslatt mot kausjon i en majestetsfornærmelsessak.

Etter å ha sendt inn søksmålet til straffedomstolen torsdag, fortalte Thaksins advokat Winyat Chartmontree til media at de krevdr 100 millioner baht i erstatning fra Warong.

Warong, en mangeårig kritiker av Thaksin, hadde holdt en offentlig tale og lagt ut innlegg på sosiale medier med påstander om betaling av 2 milliarder baht til tjenestemenn i rettssystemet for å bli løslatt mot kausjon i majestetsfornærmelsessaken.

Thaksin ble i forrige uke løslatt mot kausjon på 500.000 baht og ble beordret til ikke å forlate landet uten rettens tillatelse, etter at han erklærte seg uskyldig i anklagen om å ha ærekrenket kong Rama IX gjennom et intervju med sørkoreanske medier i 2015.

Winyat sa at selv om Warong ikke nevnte Thaksin ved navn i talen eller innlegget sitt, inkluderte han en hashtag med Thaksins navn, samt datoen for når Thaksin må møte opp i retten, noe som gjorde det mulig for leserne å knytte Thaksin til påstanden.

Winyat la til at han undersøkte det faktum at Warong også hadde nevnt detaljer om flyreiser og kjøretøy som Thaksin hadde brukt i strid med loven om beskyttelse av personopplysninger.

– Jeg har oppfordret Warong til å bevise hvor han har fått opplysningene fra. Hvis det viser seg at de kommer fra statlige tjenestemenn, vil det få rettslige konsekvenser, sier han.

Straffedomstolen har satt 30. september som dato for den innledende høringen i saken.

Kilde: The Nation
RSS